Kan ik dit programma stoppen?

Als je ALT+Ctrl+Delete drukt kun je de taakbeheer opstarten. (VISTA) Ik zie daar dan bij PROCESSEN dit bijstaan: svchost.exe - SYSTEEM .
Kan ik dit proces beëindigen? Ik kan me het niet herinneren dat het er altijd al stond en het neemt ERG veel geheugen in beslag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Scvhost = service host. Oftewel gast voor een ander programma. Verreweg meestal betreft het Windows-(systeem)processen, die niet mogen of kunnen worden beëindigt (dan doet simpelweg je Windows 't niet meer). Aan de hand van slechts deze gegevens, kan niet gezegd worden of het betreffende proces kan/mag worden beëindigd. "Ik kan me het niet herinneren dat het er altijd al stond." Een Windows-PC met minder dan 6x SVCHOST actief, ben ik volgens mij al jarenlang niet meer tegengekomen. Bij mij staat er 2x een SVCHOST-SYSTEEM tussen als SVCHOST 6x actief is, en 3x als SVCHOST 7x actief is. Volgens mij is dat normaal. Als je de boel toch niet vertrouwd: Probeer eens: pandasoftware.com/activescan en/of housecall.trendmicro.com/

Zie de link voor meer info over svchost. Je kunt het veilig uitschakelen overigens.

Bronnen:
http://elektronica-en-internet.kwero.nl/so...

Strikt genomen kun je het beëindigen, dus ja. Maar, het is wel een systeemproces van Windows zelf dus de gevolgen zijn onvoorspelbaar, maar waarschijnlijk negatief. Met andere woorden, je kunt het beter niet doen.

Geen probleem bij systeemconfiguratie of taakbeheer

svhost is een standard windows programma en zal nodig zijn voor het internetten ga naar de onderstaande link en download daar prosess explorer dan kun je zien welke service er toebehoort aan svhost Toegevoegd na 43 seconden: die zoveel geheugen in beslag neemt

Bronnen:
http://technet.microsoft.com/en-us/sysinte...
http://www.schoonepc.nl/vista/windows_serv...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100