Is er een programma waarmee ik het 'veilig verwijderen' van hardware ongedaan kan maken?

Als je een USB-staaf (of een ander apparaat) op de computer aansluit, mag je die er officieel niet zomaar uittrekken. Je moet eerst "hardware veilig verwijderen" (of "hardware veilig uitwerpen") gebruiken; pas dan kun je de USB-staaf uit de computer verwijderen zonder gevaar te lopen op gegevensverlies.

Als ik na het commando "hardware veilig verwijderen" toch nog even op de USB-staaf wil kijken, moet ik die eerst fysiek verwijderen, en hem dan opnieuw aansluiten.

Bestaat er een programma dat dit overbodig maakt? Dus een programma dat, nadat ik "hardware veilig verwijderen" heb aangeklikt en de schijfletter van de USB-staaf uit het overzicht in Verkenner is verdwenen, de USB-staaf direct weer toegankelijk maakt, en de bijbehorende schijfletter weer doet verschijnen in het overzicht in Verkenner. Dus alsof ik de USB-staaf er even uit had getrokken en er direct weer in had gestoken, maar dan puur softwarematig.

Bestaat zo'n programma?
 

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, dit soort software bestaat. DevEject is simpele software dat geconfigureerd kan worden om het hele Veilig Verwijderen-systeem over te nemen. Je kunt USB-apparaten hier ook mee als het ware opnieuw inpluggen zonder dat in werkelijkheid te doen. Dit programma is freeware. Download link: https://www.raymond.cc/blog/download/did/2869/ USB Safely Remove doet eigenlijk precies hetzelfde, maar is veel gebruiksvriendelijker. Dit programma is shareware. Download link: https://www.raymond.cc/blog/download/did/2870/ Ook gebruiksvriendelijke software hiervoor is Zentimo. Dit programma is shareware. Download link: https://www.raymond.cc/blog/download/did/2871/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100