Hoe kun je outlook automatisch laten opstarten zonder het icoontje naar "opstarten" te slepen?

Het gaat om dit geval om een schoolnetwerk waar ik me gemiddeld zo'n 8 keer per dag aan- en afmeldt. Ik moet élke keer handmatig Outlook opstarten en uiteraard vergeet ik dit op de momenten dat ik hem open had moeten hebben en mis ik belangrijke mails.

Is het mogelijk om in-app, dus via de instellingen van Outlook, dit programma automatisch te laten opstarten? Aangezien ik niet voldoende rechten heb om de snelkoppeling te kopiëren naar de map "Opstarten".

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je geen rechten hebt op de map "Opstarten", zou je het nog kunnen proberen via Taakplanner. Maar waarschijnlijk is dat ook dichtgetimmerd. Via Configuratiescherm - Systeembeheer open je de taakplanner. Je kunt vervolgens een taak toevoegen die wordt uitgevoerd zodra de gebruiker zich aanmeldt. Hiermee kun je dan bijvoorbeeld regelen dat OUtlook wordt opgestart.

Als je zelf deze rechten niet hebt, zou ik dit verzoek bij de betreffende ICT'er/helpdesk neerleggen; zij kunnen dit soort zaken makkelijk voor je instellen. Zet er even bij waarom je dit wilt, en ze zullen dit verzoek vast honoreren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100