kan ik pdf in kleuren omzetten in zwart-wit?

ik heb een te groot bestand om te verzenden via e-mail. volgens mij ligt dat aan het feit dat er kleurenplaatjes in zitten. kan ik die omzetten in zwart-wit? helpt dat? wat kan ik nog meer doen? de kwaliteit hoeft niet hoog te blijven voor de ontvanger.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt gratis een PDF printer driver downloaden (ik raad je PDF995 aan). Deze installeer je, en zul je op je computer zien als printer. De uitvoer is echter niet papier, maar een PDF bestand. Open dus je gekleurde PDF, 'print' deze met je PDF printer in zwart wit, en viola.

Om dat te kunnen doen heb je een programma nodig dat pdf kan bewerken; bijvoorbeeld acrobat ( niet acrobat reader). Hiermee kan je de kleuren tot in detail regelen. Het probleem zit echter waarschijnlijk niet in de kleuren maar in de manier waarop het pdf is gemaakt. Dit kan in allerlei kwaliteiten ( en dus groottes) Zo kan een simpele lijntekening een bestand worden van 10Mb. Omdat een dergelijk programma niet voor iedereen bereikbar/beschikbaar is, is het in jouw geval wellicht handiger om het bestand met hightail (voorheen yousendit) te versturen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100