Mijn snelkoppelingen ( naar internetpagina's ) op het bureaublad werken niet meer. Wat nu??

Afgelopen dagen kwam ineens de snelkoppeling van Google Chrome op het bureaublad te staan. Na deze verwijderd te hebben doen opeens de snelkoppelingen naar internet-pagina's het niet meer. Als ik tóch op een snelkoppeling dubbelklik, krijg ik het volgende waarschuwingsvenster;

Kan deze internetsnelkoppeling niet openen. Aan het protocol http is geen geregistreerd programma gekoppeld.

Weet jij het antwoord?

/2500

Mogelijk helpt deze oplossing: Op een icoon rechts/dubbelklikken, in het uitgerolde venster aanklikken "Openen met....." en dan het juiste programma kiezen; of op een icoon rechts/dubbelklikken en in het uitgerolde venster aanklikken "Eigenschappen" en dan het juiste programma kiezen.

Bronnen:
http://kassa.vara.nl/vraag-beantwoord/vraa...

Gewoon simpel nieuwe snelkoppeling maken

Wat je kunt doen is de door jouw gewenste browser instellen als standaardprogramma. Stel je wilt Firefox gebruiken, dan kun je die instellen als je standaardbrowser. Daarna werken je internet snelkoppelingen weer gewoon en zijn ze gekoppeld aan Firefox. Zie de bron voor een uitleg hoe je dit kunt instellen voor bijvoorbeeld Windows 7.

Bronnen:
http://windows.microsoft.com/nl-NL/windows...

In feite geeft het waarschuwingsvenster het antwoord al. Wil je een webpagina bezoeken, gaat dat via een http-protocol. Dus ook voor een snelkoppeling naar een internetlocatie gaat windows daarvoor dat controleren. Waarschijnlijk heeft chrome tijdens de installatie de instellingen veranderd zodat alle snelkoppelingen ook in deze browser zouden openen. En bij het deïnstalleren is Chrome vergeten de instellingen mooi terug te zetten en dat is niet netjes. Gelukkig kan je de instellingen herstellen via het configuratiescherm. Moest je er niet aan uit kunnen kan je ook je huidige browser herinstalleren waardoor deze net als chrome zich de http-protocollen zal toe-eigenen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100