hoe installeer ik windows 8?

Ik wil windows 8 installeren op een desktop. Ik vertrek van een geformateerde harde schijf en beschik over een dvd met windows 8. Bij het starten van de pc met de dvd in de dvdrom krijg ik de melding: NTLDR ontbreekt. Druk CTRL-ALT-DEL om opnieuw op te starten. Ik doe dat en druk op f12 en kom in het bootmenu. Daar kies ik opstarten vanop dvdrom. Er gebeurt een tijdje niets en dan krijg ik weer de melding van hierboven. Kan iemand mij richtlijnen geven? Ik probeerde al met een andere dvd rom doch kreeg hetzelfde resultaat.

Weet jij het antwoord?

/2500

als je een upgrade versie van windows 8 hebt zal je eerst een andere windows moeten installeren. vervolgens kan je dan tijdens de installatie de harde schijf alsnog formatteren.

Je zult de bios van de pc in moeten met kort indrukken van de DEL of F2 of F10 toets tijdens de opstart. En zo kom je dan in het bios menu waar je even de opstartvolgorde moet wijzigen. En daar zal je in de opstart het DVD station als first boot moeten instellen. Daardoor gaat de pc als eerste zoeken op het DVD station en gaat daar van opstarten. Waarschijnlijk staat bij jouw pc de HD als first boot, dus dit moet je tijdelijk even omzetten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100