werkt google drive alleen als alles in de google drive map op de pc staat?

ik heb een google drive map aangemaakt (zoals dat volgens de software moet) moet ik nu mappen die ik extern wil backuppen in de google drive map op de pc zetten?
of kan ik ze er ook (automatisch) naartoe kopieren?

Toegevoegd na 55 minuten:
dag kloentje
ik snap het neit helemaal. ik heb éen grote map die ik extern wil opslaan en die ik graag AUTOMATISCH wil synchroniseren met veranderingen in bestanden waar ik mee aan het werk ben. ik begreep dat je ze dan eerst moet kopieren in de google drive map op de pc.
jij doet het dus anders? handmatig?

Toegevoegd na 11 uur:
er zijn dus twee mogelijkheden, hoe gaat de moeilijkste precies? waar kan ik daar informatie over vinden?

Toegevoegd na 6 dagen:
kan iemand uitleggem (kloentje?) hoe ik de moeilijke weg moet bewandelen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Om bestanden naar Google Drive te verplaatsen kan je ze simpelweg uploaden vanaf de primaire locatie, je upload de bestanden naar de secondaire locatie, hier dus Google Drive. Je hoeft verder niks te doen, ze komen letterlijk in de drive te staan. Zelf adviseer ik om ze ook op een tertiaire locatie te zetten, zoals een USB voor de zekerheid.

Google Drive synchroniseert alleen de bestanden en mappen die onder de Google Drive-map op je pc staan. Als je een bepaalde map gesynchroniseerd wilt hebben, zijn er twee mogelijkheden: 1: (makkelijk) Verplaats de gewenste map naar de Google Drive-map. Niet kopiëren, want dan heb je je bestanden twee keer op je pc staan. 2: (moeilijk) Maak in je Google Drive-map een symbolic link naar je bestaande map. Een symbolic link is een soort snelkoppeling die eruit ziet als een gewone map. Op die manier worden je bestanden uit jouw gesynchroniseerd. Omdat mogelijkheid 2 wel wat pc-kennis vereist, adviseer ik methode 1.

Bronnen:
http://www.windows7home.net/how-to-create-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100