Hoe kan ik in Excel (2010) de standaard celeigenschappen veranderen?

Het lukt me wel om de celeigenschappen aan te passen, maar hoe kan ik dit doen voor alle cellen en niet alleen voor die ene cel.

Toegevoegd na 11 minuten:
Het gaat niet echt zozeer om alles selecteren en dan veranderen, maar om het als standaard optie aan te passen, zodat het elke keer dat ik excel start, is aangepast!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als ik je goed begrijp, wil je dat Excel ELKE KEER dat je een nieuw werkboek maakt, AUTOMATISCH jouw voorkeurs-eigenschappen gebruikt. Dat kan als volgt. Let erop dat je dan altijd start met een werkboek dat de door jou ingestelde eigenschappen heeft, ook wanneer je al in Excel zit en met Control-N een nieuw werkboek aanmaakt - maar waarschijnlijk is dat juist precies wat je wilt. Wat je doet: maak eenmalig een leeg werkboek aan dat er precies zo uitziet als jij wilt. Alle eigenschappen stel je dus naar wens in, inclusief kleuren, lettertypes, celopmaak - kort gezegd: alles. Vervolgens sla je jouw creatie op als Template. Kies dus Opslaan Als... en kies dan voor Template. Sla jouw creatie op in de volgende map:     C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Office14\XLSTART Noem de template Book.xltx als je een template voor een werkboek wilt hebben, of Sheet.xltx als je een template voor een werkblad wilt hebben (dit laatste template wordt gebruikt als je binnen een bestand werkboek een nieuw werkblad toevoegt). Zelf heb ik in die map zowel een Book.xltx als een Sheet.xltx staan. Mogelijk moet je nu Excel stoppen en opnieuw starten, dat weet ik niet zeker. Hoe dan ook, vanaf nu hebben al jouw werkboeken en werkbladen automatisch de gewenste eigenschappen.   Toegevoegd na 1 minuut:   Het kan zijn dat de naam van de map op jouw systeem net wat anders is dan op mijn systeem; ik denk dat je daar wel uitkomt. Ook is het mogelijk dat je vanuit Excel geen rechten hebt om direct in die map te schrijven. Als dat zo is, kun je Book.xltx en/of Sheet.xltx eerst op een willekeurige andere plek opslaan. Daarna zorg je zonodig dat je Administrator-rechten hebt, en verplaats je ze naar de genoemde map.  

Bronnen:
http://office.microsoft.com/en-us/excel-he...

Je selecteert de cellen die je wilt aanpassen in zijn geheel of per rij of per kolom en verandert dan de cel eigenschap.

De blanko cel linksboven aanklikken zodat je de hele sheet selecteert. Dan CTRL+1 om de eigenschap voor de hele sheet te zetten.

Je kunt alle cellen selecteren. Dat doe je door op het vakje te klikken links van de A (kolomaanduiding) en boven de 1 (rij-aanduiding). Je zult zien dat alle cellen gekleurd worden. Ga met je cursor in het cellengebied staan en klik met de rechtermuisknop. Kies voor ‘celeigenschappen’ en pas aan wat je wilt aanpassen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100