Hoe voorkom ik dat ik op een pagina kom die ik niet zien wil? (Firefox)

Als ik in Firefox bijvoorbeeld www.zomaareensite.nl intik (da's een voorbeeld) kom ik daar zonder problemen terecht, maar als ik de www en de punt weglaat krijg ik dit: http://download.cloudantivirus.com/eng/malicious/?id=fastestd&url=zomaareensite.nl. Waar komt die pagina opeens vandaan en hoe kom ik er af? In de Firefox add-ons kom ik niets bijzonders tegen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Zo te zien is Panda Cloud Antivirus op je PC geinstalleerd. Via de link van Pandasecurity (zie bron) vind je een instructie om dit programma te verwijderen. Gebruik niet meer dan één virusscanner op je systeem. Meerdere virusscanners kunnen elkaar tegenwerken. Een goede gratis virusscanner in combinatie met de standaard Windows firewall biedt voldoende bescherming. Toegevoegd na 21 minuten: Het is ook mogelijk dat het malware is wat je kunt verwijderen met http://www.malwarebytes.org/products/malwarebytes_free Zie ook de topic Panda Cloud unwanted popup (bronlink) Daarin wordt ook verwezen naar een uninstaller / removal tool

Bronnen:
http://www.pandasecurity.com/netherlands/h...
http://www.pcadvisor.co.uk/forums/1/tech-h...
http://www.testgoed.nl/gratis-virusscanner

Die pagina heb ik nog nooit gezien. Ik gebruik een reclameblokkeerapplicatie, en dat is vermoedelijk de reden daarvan. Het is een pop-up scherm om reclame te maken voor een antivirusprogramma. Jij hebt Firefox, dus kunt ook zo gratis Adblocker Plus installeren. Komt er daarna ongewenste reclame, dan hoef je maar even met rechts te klikken en je blokkeert het.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100