Welke programma's kunnen er van Windows Vista/7 worden verwijdert die standaard worden meegeleverd?

Als je een nieuwe laptop koopt met Vista of XP staat er vaak al veel software op zoals een trial voor een viruscanner, hulpprogramma's, etc..
Welke programma's kunnen er worden weggegooid? En welke programma's zijn voor bijvoorbeeld sneltoetsen?
Hieronder een lijstje met een aantal voorbeelden waarvan ik niet weet wat ik er mee aan moet: HP Advisor, HP Setup, HP Software Setup, HP Webcam, HP Webcam Driver, HP Wireless Assistant, HP User Guides 0140

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor dit soort zaken vind ik Startup Control Panel altijd handig. Dit is een heel klein programma dat zich na installatie in je Configuratiescherm (Control Panel) plaatst. Zo kun je het na installatie van het Configuratiescherm opstarten. Dan toont het programma welke programma's er allemaal automatisch met de computer opstarten. Als je dan het vinkje voor het programma uitzet, dan zal dit programma een volgende keer niet meer samen met Windows opstarten. Het programma blijft echter nog wel in de lijst staan, dus kun je het een volgende keer zo weer activeren. Op die manier kun je een aantal programma's waarvan je niet zeker weet of je die wel nodig gaat hebben tijdelijk niet mee laten opstarten. Als je de programma's niet mist, dan heb je ze ook niet nodig. Doorgaans zijn de programma's die op een nieuwe computer mee worden geleverd niet echt handig en kun je beter wat andere freeware programma's downloaden. Om te weten welke freeware-programma's wel handig zijn is er een startpagina over dit onderwerp. Deze startpagina heeft ook subpagina's voor de onderwerpen grafisch, internet en systeem (hulp-programma's), dus er is voor elk wat wils.

Bronnen:
http://freeware.startpagina.nl
http://mlin.net/StartupCPL.shtml

Alle programma`s die jij niet van plan bent om te gaan gebruiken kun je verwijderen. En van de programma`s die je heel goed kent, kun je de help files verwijderen. Scheelt allemaal ruimte op je harde schijf.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100