Bijlage komt niet mee met e-mail. Wat kan de oorzaak zijn?

Ik e-mail regelmatig met diverse mensen die allemaal bij dezelfde organisatie werken. Zelf zit ik niet bij die organisatie. Vaak worden er Word-bestanden over en weer met de e-mails meegestuurd. Van bijna alle mensen ontvang ik e-mail en bijlage netjes compleet. Maar er is één persoon waar het steeds fout gaat. Als hij me een e-mail met bijlage stuurt, komt alleen het e-mailbericht bij mij aan, zonder bijlage. Vreemd, want die mensen werken bij dezelfde organisatie, dus alle computers binnen het netwerk zouden hetzelfde ingesteld moeten zijn.

Het is al meermalen gebeurd en we komen er niet achter wat de oorzaak kan zijn. Hij zei dat ik de enige ben waar dit probleem zich voordoet. Hij vertelde ook dat hij zijn tekstbestanden altijd rechtstreeks vanuit Word naar me toe stuurt, dus niet via een mailprogramma. Wat kan het probleem zijn? Kan het bij mij liggen?

Toegevoegd na 30 minuten:
Er is nog iets opvallends aan de mails van die persoon. De mails van zijn collega's hebben allemaal een vaste corporate opmaak met een specifiek lettertype, een mooie ondertekening, een LinkedIn-logootje etc. De mails van die ene persoon hebben dat niet; die zijn allemaal heel kaal en opmaakloos in Times New Roman. Zou het iets met de instelling van de grafische set te maken kunnen hebben? Unicode en zo, veel weet ik er niet van.

Weet jij het antwoord?

/2500

Na een zelfde soort constructie te hebben uitgeprobeerd kom ik tot de conclusie dat de manier die gebruikt wordt tot gevolg heeft dat de inhoud van de bijlage de tekst in de e-mail is. Je ziet dus geen bijlage, omdat deze is omgezet in het mailbericht. Het slimst zou het zijn als die persoon zijn mail op dezelfde wijze als zijn collega's ging versturen. Want dat ziet er beter uit, is professioneler, en kan niet tot misverstanden leiden.

Misschien is de bijlage te groot om te verzenden

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100