Waarom zijn documenten die met Word 2007 gemaakt zijn, niet te openen in eerdere Word-versies?

Heel lastig vind ik dat. Mensen met Word2003 die ik een docx-document stuur, kunnen dat niet openen. Het lukt alleen als ik die documenten 'opsla als' Word97-2003 document. Had Microsoft dat niet handiger kunnen aanpakken? Kan ik mijn instellingen veranderen zodat het voortaan goed gaat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt ook nog eens Word 2007 vertellen dat ie voortaan altijd alles moet opslaan in 2003 formaat. Dan vergis je je niet meer. De meerwaarde van het XML-formaat van 2007 is gering.

Omdat de twee versies niet compatible zijn. Je kan wel de mensen aan wie jet het stuurt vertellen dat ze een klein programma'tje kunnen downloaden waarna ze je bestand wel kunnen opennen. En anders gewoon opslaan als .doc ipv .docx

Omdat het oudere programma 2003, niet alles kan herkennen wat nieuw/verbetert is in 2007. Maar het kan wel als ik mijn bron lees; succes!

Bij het opslaan kan je kiezen voor Opslaan als: Word 1997 - 2003 dan slaat ie hem anders op. Het probleem is overigens niet aanwezig als mensen met een eerdere versie compatibiliteit pakket hebben geinstalleerd van microsoft.

Dat kan met een programmaatje, een update voor windows, zie onderstaande site.

Bronnen:
http://www.microsoft.com/downloads/details...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100