Soms blijft mijn laptop de Ctrl toets activeren. Hoe los ik dit op?

De laptop is niet kapot ofzo, het is echt iets in de software dat soms in één keer de Ctrl toets blijft activeren, wat erg irritant is wanneer je iets wilt typen. Hoe kan ik dit deactiveren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit heb ik heel vaak meegemaakt bij familie, vrienden en collega’s. Het probleem is dat er kruimeltjes komen vast te zitten onder de toetsen van je keyboard (en dus ook de ctrl knop). Bij een losse toetsenbord kan je dit makkelijk verhelpen door de toetsenbord ondersteboven te houden en dan heen en weer te schudden. Bij een laptop-toetsenbord is het wat onhandiger om het ondersteboven te doen. Ze verkopen druk spuitbussen om dit probleem te verhelpen. Echter staan bij sommige laptops de toetsen te dicht op elkaar. PAS OP! de volgende moet erg voorzichtig gedaan worden, of door iemand die hier meer kennis van heeft. Een manier om het schoon te maken is door de toets eraf te halen. Vervolgens kan je er dan met een kwast erbij, of je blaast de makkelijk te verwijderen vuil en stof weg. Een ander mogelijkheid is om de toetsenbord volledig te ontkoppelen van de laptop. Deze techniek verschilt per laptop. Meestal zitten er aan de bovenkant van de keyboard smalle knopjes die je kan indrukken, waarbij de toetsenbord uiteindelijk omhoog schuift. Vervolgens kan je de kabel aan de onderkant loskoppelen van de toetsenbord. Nu kan je de laptop toetsenbord net als een normale toetsenbord, ondersteboven houden en heen weer schudden. Succes! Toegevoegd na 2 uur: Zie bij bronnen youtube video's om de vuil/stof onder de toetsen te verwijderen. De volgende link verwijst je naar de vraag (op goeievraag.nl) om je toetsenbord schoon te maken: http://www.goeievraag.nl/vraag/huis-tuin/schoonmaken-wassen/toetsenbord-laptop-schoon.43310

Bronnen:
http://www.replacedirect.nl/laptop-toetsen...
http://www.youtube.com/watch?v=EPaJXTniTw8
http://www.youtube.com/watch?v=qXP1_WjtBP0

Waarschijnlijk is er ergens een schakeling van de Ctrl-toets onder je toetsenbord kapot. Of er zit daar veel stof. Dat zit dan dus onder je toetsenbord, dus reparatie is best lastig. Waarschijnlijk moet een nieuw toetsenbord aanschaffen. Je denk zelf dat het softwarematig is, maar ik vermoed dat dit niet met de software/malware te maken heeft. Een nieuw toetsenbord kopen kan bij http://replacedirect.nl. Succes!

Bronnen:
http://www.replacedirect.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100