wat kan de reden zijn dat ik mijn windows defender niet kan openen?

mijn pc start heel traag op. met windows defender kan je naar verluidt bekijken wat er allemaal gebeurt als je je pc opstart. dat zou me dan toelaten enkele dingen te annuleren.
maar als ik windows defender wil openen krijg ik enkel het bericht dat het niet geopend is. In datzelfde bericht kan ik aanklikken 'programma openen" maar als ik dat doe, blokkeert alles en krijg ik een foutmelding.
Er wordt me dan gesuggereerd het via '"help en ondersteuning" (ik heb vista) handmatig te openen maar die mogelijkheid vind ik nergens als ik "help en ondersteuning" open.
is er een mogelijkheid om dit te verhelpen? Of zijn er anders alternatieven waarmee ik kan bekijken wat er allemaal gebeurt als ik mijn pc opstart/afsluit (dat duurt ook oneindig lang. updates automatisch laden bij afsluiten heb ik al uitgezet, dat doe ik voortaan handmatig één keer per week)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

windows defender is verouderde software is is uitgeschakeld . en krijgt gene pdates meer maar de icoon is nog aanwezig ,een relic zeg maar Deze is al een hele tijd overgenomen door microsoft security essentials Je kan beter eens een flinke scan doen met advanced systemcare (deepscan) duurt lang en security essentials virus scanner en malware bytes als handmatige tool dit zijn de enige tooltjes die ik gebruik en werken prima allemaal gratis vooral advanced systeemcare is erg goed

Bronnen:
http://www.iobit.com/advancedsystemcareper.html
http://www.microsoft.com/nl-nl/download/de...
www.malwarebytes.org

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100