Wat is het verschil tussen Windows 7 OEM en retail?

Weet jij het antwoord?

/2500

Kwa software zelf niets. OEM-versies mogen alleen verkocht worden in combinatie met nieuwe hardware. En de support op het product moet bij OEM-versies door de verkoper worden gegeven, niet door de farbrikant.

De OEM licentie is na installatie gekoppeld aan de pc waarop je hebt geinstalleerd. De retail versie mag je meenemen naar een andere pc op voorwaarde dat hij maar op één pc tegelijkertijd is geinstalleerd. Persoonlijk zou ik gaan voor de OEM versie. Ik heb recent ook windows 7 aangeschaft via http://www.licentie.be/microsoft-windows7.html en het bevalt primaaa!!!!!!!!

Meestal support en de prijs inderdaad, en er is ook nog Bulk te koop :) Makkelijkste uitleg vond ik deze : Retail - (Detailhandel) is de meest uitgebreide vorm van verkoop, je koopt bijvoorbeeld een videokaart en krijgt daarbij een beschrijving, een cd met de benodigde software en ander toebehoren. Alles wordt fraai verpakt afgeleverd, het product wordt na aankoop eigendom van de koper. Oem - (Original Equipment Manufacturer) is een soortgelijk of hetzelfde product dat in dit geval door derden wordt geleverd. Bijvoorbeeld: Windows is van Microsoft maar computerleveranciers hebben niets aan een computer zonder besturingssysteem, in zo'n geval maakt men een overeenkomst met Microsoft om Windows met hun computer mee te kunnen leveren. De koper hoeft dus niets te betalen voor die Windows versie, want die kosten zijn al door de computerleverancier voldaan. Deze Oem producten zijn normaal gesproken niet los van een ander product verkrijgbaar, worden geen eigendom en blijven bij het product behoren! Bulk - (In dit geval te omschrijven als los onderdeel) is nog altijd een retail product, maar deze keer zonder alle (vaak overbodige) franje, waardoor het product een stuk goedkoper wordt. NB. Oem producten gaan vaak vergezeld van de benodigde software, je koopt bijv. een scanner en krijgt daarbij een programma om te kunnen scannen, of een Cd schrijver, waarbij je het benodigde branderprogramma krijgt. Vaak, zo niet meestal, gaat het dan om zogenaamde 'Lite' (lichte of uitgeklede) versies van programma's, die alleen voor het betreffende apparaat te gebruiken zijn en/of een aantal mogelijkheden missen die in de retail versie wél te vinden zijn.

Bronnen:
http://www.omewil.nl/artikelen/retail.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100