Hoe installeer ik mijn scanner Canoscan LiDE 110 op mijn Compaq mini 110?

Ik heb geen cd-station. Daarom heb ik de software voor de scanner driver van internet gedownload en geïnstalleerd. Vervolgens probeer ik te scannen met de Wizard van Windows, en dat doet hij braaf. Maar er wordt vervolgens niks gescand. Hoe kan dat? Wat doe ik verkeerd? Iemand ervaring?

Toegevoegd na 14 uur:
Het is inmiddels gelukt. Ik was zo slim om hem vandaag eens te ontsluiten, toen lukte het wel.....:) In ieder geval bedankt voor het meedenken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Probeer eerst eens je PC te herstarten, waarschijnlijk zit de scanner nog niet in de registry. Als dat niet werkt, kijken bij je Device Manager, als je daar je scanner niet bij ziet staan, opnieuw installeren. Canon heeft ook zelf een besturingsprogramma voor de scanner: ga naar de canon-map en zoek daar naar de *.exe -bestand, die dan aanklikken en dan moet het werken. Kan zijn dat de scanner zo oud is dat WIndows daar geen stuurprogramma meer voor heeft. Je kan ook nog proberen de scanner te installeren in de XP-modus. Succes!

Maak je niet eerst een voorbeeld (voor) scan en daarna moet je echt scannen ? Als hij scant en je krijgt beeld dan lijkt mij dat je scanner gewoon goed is maar wellicht kijk je tegen de voorscan af waar je eventueel de scan grootte nog kan veranderen ? hij maakt normaal een voorscan zodat je kan zien is dit goed moet er nog iets af ? bijsnijden etc en pas als je tevreden bent druk je nog een keer op scan

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100