Hoe kun je een BSoD opslaan als de computer meteen daarna opnieuw opstart?

Ik krijg als ik een bepaalde game speel geregeld een Blue Screen of Death en dan meteen daarna start de PC opnieuw op. Normaal kun je nog wel even de foutcode opschrijven, maar dat lukt nu dus niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

1. Rechtsklik op ‘Deze computer’. 2. Eigenschappen. 3. Geavanceerd. 4. Startup & recovery. 5. Uitvinken: ‘Automatisch herstarten’. Suc8!

Vaak wordt deze crash ook nog in de logboeken (engels: event manager) weggeschreven. Deze kan je vinden via: Start -> Configuratie -> Systeembeheer -> logboeken. Of via Start -> Configuratie -> Systeembeheer -> Computerbeheer en dan links in de boom zoeken naar logboeken. Overigens is dit per Windows versie (2000/XP/Vista/7) net eventjes anders, maar als het goed is zie je op een gegeven moment wel een lijst mert evens aan de rechterkant en misschien staat je BSOD er tussen. Merk op dat er meerdere logboeken zijn, dus kijk tenminste bij zowel applicatie als systeem.

Een foto maken of de EventViewer opstarten. Dat zijn de logboeken waar ook wel over gesproken wordt. WindowsToets + R en dan "eventvwr" intyppen. eventvwr.exe is ook vanuit een Command Prompt (oude dos window) te openen. Meestal staat er van specifieke applicaties (logischerwijs) onder "Application" en Windows foutmeldingen onder "System".

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100