Waarom update ccleaner zich zo vaak?

7 van de 10 keer als ccleaner wil gaan gebruiken dan vraagt hij om een update.
Waarom moet ccleaner toch zo vaak updaten?
Ik heb dit eerlijk gezegd nog nooit mee gemaakt met een programma

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Die updates houden vooral verband met veranderingen die in b.v. Windows en verschillende browsers worden doorgevoerd. Elke keer als er een nieuwere versie van Windows of b.v Firefox verschijnt, moet ook CCleaner daarop worden afgestemd. Verder worden ook onderdelen van het programma (zoals het opruimen van de font cache en opschoning van het register) telkens verbeterd en geactualiseerd. Per versie kun je alle verbeteringen en wijzigingen van het programma (tussen 2007 en nu) op de website van CCleaner volgen: http://www.piriform.com/blog Toegevoegd na 3 minuten: Overigens zijn er heel wat programma's die vaker updaten dan CCleaner. Denk maar eens aan anti-virussoftware (Malwarebytes om de paar uur), maar ook b.v. aan Adobe Flash Player. Het lijkt wel alsof dat programma iedere week met een nieuwe versie uitkomt!

Misschien gebruik je het progje te weinig..,de versies volgen elkaar redelijk snel op.Ongeveer 1 of 2 keer per maand. Ik gebruik het dagelijks. Ccleaner is m.i. een van de beste freeware cleaners,die er zijn.

Ik heb het programma zelf ook en heb het idee -bewijzen kan ik het niet- dat de updatevraag zeer regelmatig "standaard" komt, ook als er niets te updaten is. Via opties -> instellingen is dit uit te schakelen. ('Controleer automatisch op updates van CC Cleaner')

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100