Hoe kan ik een pasfoto vergroten ?

Ik moet een fotocolage maken vor op een taart en nu heb ik aan meerdere mensen pasfotos gevraagt die scan ik in maar dan zijn ze heel klein en omdat de scanner er wel wat bij moet scannen komt er witte achtergrond waardoor je de foto niet kan vergroten wand dan vergroot je aleen het witte vlak wat doe ik fout het maakt niet uit als de foto iets minder scherp is als hij maar iets groter is en het liefst dat witte vlak weg is dus aleen een foto help me plzzz

Toegevoegd na 1 uur:
Of is er een ipad app die de fotos kan snijden ??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het toverwoord hier is "croppen" of uitsnijden. Met MSPaint kan dit al, je drukt op de knop "crop" en markeert de foto, daarna nog een keer op crop en het wit is weg. Nu nog de foto van resolutie veranderen en opslaan.

Knip met een fotobewerkingsprogramma eerst de foto uit de totale scan. En vervolgens alleen dat uitgeknipte stukje vergroten. Heb je geen fotobewerkingsprogramma dan kan je dat natuurlijk ook online doen Dat kan heel simpel op de volgende site: http://www.fotoaanpassen.nl/ Het maken van een uitsnede kan je vinden bij het knopje crop. Het vergroten kan je vinden bij het knopje verkleinen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100