Hoe kan ik in Word (2003) BEIDE kantlijnen uitlijnen ?

Dit in ongetwijfeld de domste vraag EVER, maar voorheen ging dit altijd automatisch (met een knopje), dat ik nu ineens, acuut, nergens kan vinden, en ik zit met de handen in het haar want met een dringend document dat weg moet, en dat er nu niet úitziet, met die flabberende rechterkantlijn.

Ik heb bovenaan in mijn werkbalk wel (de) knopjes voor links uitlijnen, centreren en rechts uitlijnen, maar links en rechts uitlijnen ontbreekt, ik kan het niet vinden en de helpfunctie van Word helpt me niet verder.

Welke Word-crack weet hoe ik dit document er toch fatsoenlijk uitgelijnd uit kan laten zien

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het ligt eraan welke Word-versie je hebt. Maar als ik gok dat je een redelijk recente versie hebt, dan zou minimaal één van de volgende methoden moeten werken. De snelste: ga in een alinea staan die je wilt uitlijnen, en druk op Control-J (de J is van Justify). Met de muis: klik bovenaan in het Lint op Start. Het derde blokje van links heet dan Alinea (Paragraph als je de engelstalige versie hebt). Rechtsonderin dat blokje Alinea zie je een heel klein vierkantje met een pijltje erin. Klik daarop. Nu krijg je een nieuw venster. Klik daar op het linker tabblad. Het bovenste keuzevakje heet Uitlijnen. Kies daar voor Uitvullen.   Toegevoegd na 1 minuut:   Heb je nog een heel oude Word-versie, zonder Lint, dan klik je in het menu op Opmaak, dan op Alinea. Daarna krijg je een venstertje dat vrijwel identiek is aan het venstertje dat ik hierboven beschreef. Ook nu moet je bij Uitlijnen voor Uitvullen kiezen.  

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100