Bestaat er een lijst met formules die gebruikt kunnen worden in Excel?

Ik zou graag een overzicht hebben van de verschillende formules die gebruikt kunnen worden in Excel om dingen te automatiseren. Er bestaat vast wel een overzicht (op internet) met de formules....?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kijk even onder Help in Excel en je krijgt de wereld aan informatie. Kies in Excel ook even Invoegen>Functie In het venster Invoegen vindt je de wereld aan info. Sites: http://office.microsoft.com/nl-nl/excel/HP100818651043.aspx http://office.microsoft.com/nl-nl/excel/HP052001271043.aspx http://www.tekstenuitleg.net/artikelen/software/cursus-excel/cursus-excel.html En heel veel Googlen....

in excel zelf zit een overzicht van formules :)

Voorbeelden van veelgebruikte formules; http://office.microsoft.com/nl-nl/excel/HP052001271043.aspx

Als je in excel op het 'f' je klikt, links naast het balkje waar je normaal de formule ziet staan, klapt er een menutje open met alle functies.

Naast de functies die excel geeft door op de functietoets te klikken kun je in excel alle berekeningen invoeren die je zelf kunt bedenken zolang ze maar reekenkundig juist zijn.

Er zijn twee manieren om deze formules te schrijven: Syntax door middel van een Bereik, of de Simpele Syntax. Syntax betekent de manier waarop de formules worden geschreven. We kunnen ook beide "Syntaxen" gebruiken voor meer ingewikkelde formules. We gebruiken de "Simpele Syntax" om verschillende berekeningen uit te voeren op verschillende cellen. We gebruiken de "Bereik Syntax" als we slechts één berekening willen uitvoeren op verschillende cellen.

Bronnen:
http://www.gratiscursus.be/excell_2003/exc...

Bij informatica krijgen wij nu de basic van Excel. Met sommen moet in een cel het volgende typen voorbeeld ; =Som(b1+b2) Dit telt het informatie van b1 bij b2 op. Je kan tuurlijk ook =som(100+200), maar dan je net zo goed 300 invullen. + voor optellen, - voor aftrekken, / voor delen en * voor vermenigvuldigen. =Som moet er ook altijd bij, en de verdere notatie MOET tussen haakjes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100