peer2peer heb je dat nodig op je pc?

Ik hoor veel verhalen dat je pc er erg kwetsbaar van wordt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is niet noodzakelijk maar wel erg handig als je download op afstand. Je kunt peer2peer ook gebruiken voor het uitwisselen van bestanden of spellen, maar over het algemeen zijn het downloadprogramma's om minder legaal aan software, games, films of muziek te komen. Mocht je gebruik willen maken van een peer2peer: zorg er dan voor dat je goede beveiliging op je pc hebt. Een firewall, antivirus en zeker een goed programma dat netwerkaanvallen en binnenkomende troep (Via peer 2 peer) tegenhoudt. Ik maak zelf nog wel eens gebruik van torrents downloaden via Bitcomet, maar als ik dan terugkijk in de logboeken wat er allemaal is tegengehouden.... dan ben ik blij dat ik goede beveiliging heb.

Nee hoor, je pc kan heel goed zonder, als jij dat kunt...

Is een prachtig vrusuitwisselingsprogramma, wat je beter niet kunt gebruiken...

Nee, natuurlijk heb je het niet nodig. Als je het tóch wilt gebruiken, neem dan een zo "veilig" mogelijk programma, en maak de instellingen zo, dat alles wat je download eerst door je virusscanner wordt gecontroleerd. En let erg goed waar je op klikt om te downloaden. Vaak zie je al aan de naam en/of de grootte van de bestanden dat het niet veel soeps is. Helemaal veilig is het niet, maar dat is e-mailen ook niet en het hele leven trouwens niet.

Natuurlijk heb je dat totaal niet nodig ; peer to peer is niks anders dan een soort van maas in de wet om (vaak) illegaal te kunnen downloaden, en maakt je computer ook nog eens retelangzaam. Dus tenzij je snode plannen hebt, is er geen enkele reden whatsoever om een dergelijk programma te installeren. Dan heb je meteen de grootste deur voor virussen ook dicht gezet.

Niet echt nodig, maar het is wel heel handig als je niet overal voor wil betalen. Ik gebruik zelf al jaren Emule, en mijn pc doet het nog steeds prima. Je moet wel opletten wat je download natuurlijk. Kleine .exe bestandjes bv., daar moet je niet op klikken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100