Alle .exe bestanden veranderd in Winrar files?

Mijn broertje wou iets openen met Winrar, en de optie 'Dit type bestand altijd met dit programma openen' was aangevinkt maar kon niet worden veranderd. Ik kan hier ook geen screenshot van maken omdat ik Paint niet meer kan openen. Zelfs Winrar weggegooid, en de pc opnieuw opgestart, maar niks heeft geholpen.. En als ik winrar probeer opnieuw te downloaden kan dat ook niet omdat het .exe is, en het moet geopend worden met Winrar, maar die staat er niet meer op. Hoe lossen we dit op?

Weet jij het antwoord?

/2500

rechter-muis knop op het bestand en dan openen. Kies daarna Winrar uit of zoek rechts boven en typ in Winrar.

Probeer een systeemherstelpunt te herstellen. Op http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_vista-windows_programs/exe-files-open-with-adobe-reader/16be61fe-76ef-4b91-9f60-3338cbcefb97 staat nog wat info.

Klik met de rechtermuis op het bestand. Ga nu naar eigenschappen. Je ziet dan nu bestandtype en openen met. Klik hier op wijzigen. Met een beetje geluk zie je hier de originele verwijzing nog staan. Daarna toepassen en op Ok klikken. Toegevoegd na 1 minuut: Lukt datgene niet, kan je inderdaad nog een herstelpunt pakken. Pak wel de datum/tijdstip die het dichtst bij het "ongeluk" zit. Toegevoegd na 19 minuten: Het pad voor het openen met of bestandstype wijzigen is; C:\Windows\System32\Msiexec.exe Een nieuwe verwijzing naar dat bestand zou afdoende moeten zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100