Is het legaal om gratis software tegen een geld bedrag aan te bieden op een website?

Ik ben van plan om op mijn website software die gratis iss betaalt aan te bieden.

Wanneer iemand betaalt stuur ik hem naar een website waar hij het kan downloaden, op die site staat dat het gratis is maar de persoon krijgt van mij een duidelijke uitleg erbij hoe te gebruiken.

Dus in feiten betaalt de koper wel voor iets.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat je in feite doet is een bedrijf oprichten dat advies geeft over het vinden van software, al dan niet gratis. Voor dat advies laat je je betalen. Dat lijkt me legaal, omdat je niet zelf de software aanbiedt, maar alleen aangeeft waar die software te vinden is.

In veel gevallen staat een bedrijf, dat gratis software aanbied, het niet toe dat er geld wordt verdient aan zijn software. Dat is ook terecht. Zoals jij het brengt, ruikt het een klein beetje naar oplichterij. Want eigenlijk maak jij winst, terwijl er geen meerwaarde in jouw product/dienst zit. Uiteindelijk kan die klant het nog zelf downloaden ook. Ik denk dat het niet per se illegaal is, maar ik zou het als klant niet accepteren.

Hangt van de voorwaarden af.

Bronnen:
http://nl.m.wikipedia.org/wiki/GNU_General...

Als je problemen wilt en rechtszaken moet je het doen. Vaak geven gratis softwareproducten aan dat je je geld moet terugvragen als je ervoor betaald hebt. Als je handleidingen schrijft en je daarvoor je laat betalen, dat zou moeten kunnen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100