ik heb dus geen CD revory gemaakt, hoe kan ik dus mijn laptop weer terug draaien naar fabrieksinstellingen? zonder de CD recovery?

ik heb dus geen CD revory gemaakt, hoe kan ik dus mijn laptop weer terug draaien naar fabrieksinstellingen? zonder de CD recovery? en ik heb de recover cd nier helemaal gebruikt hoe kan ik dan ongveer 2 gb gebruikt hebben.

Toegevoegd na 1 uur:
ik heb een HP pavillon dv-1240ed, Windows Vista Home Premium SP 2.

Toegevoegd na 1 uur:
P.S. Dat 2 GB is gebruikt bij de D:/ recovery schijf.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Misschien zit er een recovery programma op van de fabrikant, waarmee je een back-up of herstelschijf kunt maken mee.

Ik zou je kunnen helpen maar dan moet je me vertellen welk merk laptop je hebt

Die recovery-CD's zul je moeten aanschaffen (meestal betaal je alleen de kostprijs en verzendkosten; dat is niet zoveel). Alhoewel die doorgaans bij de fabrikant worden verkregen, blijft de leverancier verantwoordelijk voor het afleveren van een goed product en zou je ze ook via de leverancier moeten kunnen verkrijgen (in theorie). Als je de recovery-CD wel gebruikt zou hebben, gaat je laptop qua software weer terug naar fabriekstoestand. Je hebt dan veel meer ruimte vrij dan 2GB. Als je die CD niet gebruikt hebt, hangt het er natuurlijk van af wat je allemaal op die PC gezet hebt, hoeveel GB je gebruikt hebt. Slechts 2GB hebben gebruikt op je PC is uitermate weinig zo niet onmogelijk (als het Win Vista of Win 7 betreft).

met systeem herstel met fabrieksinstelling moet het lukken. ga naar configuratie en dan naar systeem herstel geavanceerd daar kun je herstellen naar fabrieksinstelling.

als je windows nog wel opstart als is het gebrekkig dan is het best nog wel mogelijk die cd recoveryset te branden als dat kan kijk even bij programma naar een sectie van programma,s van HP zelf waarschijnlijk zie je iets hp recovery ? daarmee kan je zowel de fabrieks setttingen rechtstreek terug zetten en ook de Recovery dvd set branden als je windows nog goed genoeg werkt en branden normaal zou lukken maak dan eerst die dvd set koop dvd,s van een heel goed merk je kan de hp recovery gewoon van de harde schijf draaien daarna maar mocht dat fout gaan dan kun je het proberen vanaf de recoverydisk het belang van het hebben van de recovery dvd is dit: normaal heb je op de harde schijf naast de c: schijf ook ene verborgen partitie of zoals in jouw geval een drive D:\recovery in normale omstandigheden kan je een complete fabrieksinstellingen terug draai gewoon vanaf je harde schijf draaien. maar stel dat je harde schijf niet alleen softwarematig niet meer werkt maar ook fysiek beschadigd raakt dan loop je dut grote kans dat de gegevens op die verborgen partitie ook niet meer bereikbaar zijn en dus lukt het je niet meer om de zaak te herstellen vandaar dat het echt wel noodzakelijk is dat je die recovery set brand omdat mocht ooit je harde schijf beschadigen dan kun je zelf een nieuwe harde schijf kopen en daar dan met de dvd recovery set heel windows en ook de recovery partitie zetten je recovery is je laatste redmiddel als je deze dus niet hebt en je schijf raakt beschadigt dan moet je dus een set kopen dat komt er in de praktijk op neer dat je 80 a 90 euro moet neer tellen zonde van je geld bedenk daarbij dat er zelf mensen zijn die die hele partitie zomaar weggooien in de veronderstelling dat ze daar weer wat extra schijfruimte mee winnen in feite gooien ze hun recovery mogelijkheid weg en ook de mogelijkheid tot het branden van die recovery set en dus ja dan zit je met de gebakken peren als een gewoon systeem herstel niet werkt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100