Is er een programma waarmee je bestandjes kunt beveiligen met een wachtwoord voordat het geopend wordt?

Denk hierbij aan bestandjes als foto's, word bestandjes, excel bestandjes etc. Ondertussen weet het hele huis van de grote verassing.. Beetje jammer als een halfjaar van te voren al bekend is dat zoontjelief een weekendje weg voor de ouders geboekt heeft.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit kan bijvoorbeeld makkelijk met WINRAR. Je klikt rechts op de bestanden die je wil beveiligen en selecteert "add to archive". Vervolgens ga je naar het tabblad "Advanced" en daar klik je op "Set password".

Word, Excel en andere officebestanden kun je met een wachtwoordbeveiliging opslaan. Je kunt ook de hele map in een zipfile stoppen en daar een wachtwoord op zetten. (bijvoorbeel met het gratis 7zip) Afhankelijk van je windows versie (en of je een eigen profiel gebruikt) kun je mappen beveiligen.

"Lock a folder" is een simpel programma waarmee je een wachtwoord op mappen kunt zetten. Het downloaden en installeren duurt niet langer dan een minuut. Tijdens de eerste keer starten wordt er gelijk om een wachtwoord gevraagd. Deze is ten alle tijden te veranderen. Nu kiest u maximaal 3 folders/mappen die u wilt beveiligen en verbergen zodat deze niet meer toegankelijk zijn. Om bestanden weer te openen, opent u "lock a folder" en en kiest u "unlock folders", voert u het wachtwoord in en klaar is kees. http://lock-a-folder.nl.softonic.com Mvg Richard Olij

Bronnen:
http://lock-a-folder.nl.softonic.com

ik heb Windows 7 en daar staat al het programma winlocker op, je kunt dan alles gewoon op een fictieve schijf, in mijn geval Q, zetten en die met 1 wachtwoord beveiligen. Je hoeft dus niets te downloaden of elke keer opnieuw te beveiligen. Let wel op dat winlocker/yo safe automatisch sluit als je het niet gebruikt. ik gebruik het al maanden voor verassingsparty's en vakanties voor mijn vriendin en het werkt perfect... Toegevoegd na 2 uur: sorry mywinlocker Toegevoegd na 2 uur: sorry mywinlocker

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100