Wat is de eenvoudigste manier om een afbeelding een lagere resolutie te geven, bv in paint ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt een account maken bij http://imageshack.us/ en dan een foto uploaden in het door jou gekozen formaat (zie de website) en deze dan met je rechter muisknop weer opslaan. Met paint is het ook mogelijk maar dan wordt de kwaliteit van het plaatje als je hem opslaat vaak heel lelijk. Anders even op google Easy Image Resizer zoeken.

Het meest simpele programmaatje daarvoor is Image Resizer, dat je zowel voor Vista en Windows 7 als voor XP gratis kan downloaden: http://computertotaal.nl/software/20687-image-resizer-kloon-voor-windows-vista-en-7.html http://computertotaal.nl/tips/2387-snel-foto-s-verkleinen.html Wanneer je daarna met je rechtermuisknop een fotobestand aanklikt, kun je eenvoudig de gewenste grootte invullen. Let op dat het onderste vakje niet is aangevinkt, want dan wordt het origineel verkleind zonder een kopie daarvan op te slaan.

Ik zou daar geen Paint voor gebruiken, maar het gratis programma Irfanview. Daarmee kun je supereenvoudig foto's verkleinen, als je wilt ook in batch. In Irfanview kies je voor Image>> Resize/resample. Voor batch conversie kies je: File > Batch conversion > options. Kies daar een maximaal aantal kb per foto, en alle geselecteerde files worden direct als kopie geresized.

Links bovenin MSPaint staat formaat wijzigen, daarna in pixels zetten ipv procenten en je kan de gewenste resolutie keizen.

Pixresizer is heel makkelijk. En gratis! http://pixresizer.nl.softonic.com

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100