is downloaden echt ilegaal ???

Weet jij het antwoord?

/2500

Het downloaden van films, series en muziek is legaal. Het downloaden van software en games is illegaal. We spreken hier uiteraard van zaken waar normaal gesproken voor betaald moet worden.

Bronnen:
http://digimuziek.nl/legaal.htm
http://pc-en-internet.infonu.nl/tips-en-tr...

Dat ligt er aan, films en muziek is legaal. Dit geldt niet voor software waar een licentie/product code voor nodig is.

Als je het gratis van internet afhaalt wel. De mensen die het gemaakt hebben horen er geld voor te krijgen! Toegevoegd na 2 minuten: Dan bedoel ik dus de dingen waar je normaal gesproken voor moet betalen maar die jij dan zomaar voor niks van internet afhaalt!

In Nederland is het downloaden voor eigen gebruik nog altijd toegestaan. Dit is niet in elk land zo. Ze zijn bezig om het downloaden in Nederland ook te verbieden maar dit zal nog niet zo snel gaan gebeuren.

Dat verschilt helemaal wat je download, als je gewoon freeware download is er helemaal geen probleem. het is pas illegaal als je dingen met copyrights gaat downloaden, zoals computerspellen, films of muziek. ik download zelf meestal mijn muziek van youtube af met realplayer, ik weet eigenlijk niet of dat illegaal is

Downloaden is legaal, maar seeden (uploaden vanuit een Bittorrent Client zoals µtorrent) is illegaal Toegevoegd na 1 minuut: zolang je de gedownloade software/films alleen voor jezelf gebruikt, dus niet verkoopt of verhuurt, mag het voor zover ik weet.

Je vraag is uit te splitsen in meerdere delen. Hetgeen WAT je download, van welke herkomst het is en of er copyright op rust maakt uit of het downloaden geoorloofd is. Bij de wet is geregeld dat het ongeoorloofd dupliceren van materiaal wat onder de auteurswet valt niet is toegestaan. Zie http://wetten.overheid.nl/BWBR0001886/geldigheidsdatum_28-01-2011 De manier hoe je het hebt verkregen is niet van belang. Het gaat vooral om het moment dat je het materiaal in je bezit hebt. Praktisch gezien is de onderverdeling: Legale downloads: - Mediabestanden (films, muziek, boeken, tijdschriften, foto's) en software (programma's, plug-in's, templates, etc.) waarvoor een vergoeding wordt gevraagd middels officiële kanalen. - Mediabestanden en software waarvan uitdrukkelijk geen vergoeding wordt gevraagd door de producent ervan. Deze software heet ook wel eens freeware of is als shareware of demo-versie een beperkte tijdsduur te gebruiken. Illegale downloads: - Mediabestanden waar in het geheel geen vergoeding is over betaald aan de rechthebbende eigenaren van het auteursrecht waar een vergoeding werd gevraagd - Software die als volledig operationele versie geïnstalleerd is waarbij al dan niet de autorisatie is omzeild, meestal door een gekraakte versie van het hoofdprogramma of een niet geregistreerde serial code

Nee hoor, downloaden is niet illegaal, dat hoort namelijk bij het open internet wat voor iedereen toegankelijk is en moet zijn. Het is maar net wat je onder downloaden verstaat; je hebt namelijk het downloaden van muziek, films en series, dit is niet illegaal. Je hebt ook nog het downloaden van software en games (cracks) dit is wel illegaal. Nu heb je ook nog het woord uploaden; dit is in elke geval illegaal zolang het niet door je zelf gemaakt is of als je geen toestemming hebt van de huidige ontwikkelaar of eigenaar. Het uploaden van; muziek, films, series, games en software is illegaal, behalve zoals hier eerder al gezegd is; wanneer het door jezelf gemaakt is uiteraard niet. Toegevoegd na 3 minuten: Wanneer het download "Freeware" is dan is het uiteraard niet illegaal, "Trialware" kun je voor een bepaald periode gratis gebruiken waarna je vervolgens een eenmalig bedrag moet betalen of een maandelijks bedrag. Je hebt dan ook nog "Shareware" hier moet je wel een vast of maandelijks bedrag voor betalen wil je het legaal kunnen gebruiken.

Het hangt af van wat u downloadt. De download van het materiaal onder het auteursrecht is illegaal.

Nee, er bestaat niet zoiets als "illegaal downloaden". Ook het downloaden van software waarvoor een licentie vereist is, is volkomen legaal. Wanneer je gebruik maakt van een crack of keygen om de licentie te omzeilen, dan is er sprake van illegale activiteiten. Maar downloaden is dus per definitie legaal.

Dingen die normaal geld zouden kosten gratis downloaden is in Nederland NIET illegaal, maar uploaden ervan wel. Via BitTorrent is het meestal wel illegaal, want dan ben je ook aan het uploaden naar andere mensen die dat ook willen downloaden. Behalve als je dat uitzet, maar iets wat officieel is zoals een liedje van YouTube downloaden en uploaden is legaal, want de bron is legaal geüpload.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100