Met welke programma's kan ik RAW bestanden van mijn camera naar een computer kopiëren?

Het standaardprogramma van windows herkent alleen de JPG's en ziet de RAW's gewoon niet...
Ik zoek een programmaatje dat niet teveel ruimte in neemt, RAW en JPG herkent en niet aan de foto's gaat kloten, en niet mijn hele schijf gaat scannen naar foto's of andere rare dingen gaat doen. Kortom, een die alleen doet wat ik vraag.

Toegevoegd na 1 minuut:
Eigen ervaringen zijn ook zeer welkom. Welk programma vind jij fijn hiervoor en waarom, welk vind je vervelend en waarom?

Weet jij het antwoord?

/2500

adobe photoshop en ook corel photo paint shop pro zijn zeer goede proramma's om raw mee te bewerken. adobe lightroom is speciaal voor de gevorderde fotograaf. echt toegespitst puur voor de verbetering van een foto.

Koop een simpele goedkope memoryreader, zo´n 7 in 1 apparaat, doe daar je memory-kaartje in en steek dan de usb-stekker in de usb-bus van je pc... Dan hoor je een 2 toontjes een lage en dan een hoge, dat wil zeggen dat het usb-apparaat herkend wordt en dan ga je naar die nieuwe tijdelijke verwisselbare harde schijf waar je kaartje in zit en lees die uit in een map op je pc, daarbij kun je kopiëren of verplaatsen... Dan heb je alles in een wip geïmporteerd. Dan kun je alles doen wat je moet doen en je kaartje weer gebruiken om nieuwe foto´s te maken... Daar heb je geen enkel ander programma voor nodig en elke windows kan dat doen voor je... succes...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100