Is het normaal dat als je 2 dezelfde filmpjes bewerkt en opslaat, de grootte van degene in een .avi bestand veel groter is dan die van een .wmv?

In Sony Vegas heb ik een filmpje (5 min.) bewerkt en opgeslagen, zowel als .avi als .wmv.

Maar de .avi deed er veel korter over (20 min.) om up te loaden, maar het bestand is veel groter (11GB).

.wmv duurde veel langer, zo'n 2,5 uur, maar het bestand is dan ook veel kleiner (350 MB). Ik heb begrepen dat .avi mooiere kwaliteit heeft, maar ik vind het raar dat de tijd van .avi korter is dan die van .wmv. En is 11GB niet veel voor een filmpje van 5 min? Het is wel in HD-kwaliteit (1080x720p)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

AVI op zich zegt helemaal niets over kwaliteit e.d. , dat ligt helemaal aan de gebruikte codecs en bitrates. Dus afhankelijk van de settings die je gebruikt hebt, is het inderdaad (mogelijk) normaal dat het ene bestand veel groter is dan het andere. Het lijkt er zelfs op dat er nauwelijks compressie is gebruikt voor de AVI, en dan zal de kwaliteit prima zijn, en dan hoeft de computer ook minder te rekenen dus dat gaat sneller. Met "uploaden" bedoelde je "comprimeren/exporteren" ?

Het klopt dat Windows movie maker niet zo bar snel is met het opslaan van de film. Sony Vegas daarentegen veel sneller met het renderen van een filmpje omdat deze gebruik maakt van CPU Accelerators. Alleen het punt van 350MB van een WMV tegenover een Avi van 11GB terwijl het filmpje maar 5 minuten is vind ik wel erg raar. Een beetje film van +-1,5 uur is dit nog niet eens. Check even op hoeveel FPS (frames per second) je je instelling hebt staan. Volgens mij is deze dan abnormaal hoog. 24/25 FPS is normaal voor een Full HD filmpje.

De verschillen zijn normaal want WMF compromitteert beter, maar de verschillen kunnen onevenredig groot worden [zoals bij jouw voorbeeld] doordat de instelling per formaat anders zijn. De tijdsduur in het creëren zijn direct terug te leiden naar het resultaat: hoe 'beter' de compressie hoe langer zal jouw computer daarmee bezig zijn. Wat een goede keuze is voor jouw project hangt geheel en al van de doelstelling af die je hebt met je filmpje.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100