Wat betekent de melding dat ik 'onvoldoende virtueel geheugen' heb?

Ik krijg deze melding vooral vaak wanneer ik met meerdere grotere bestanden in Paint Shop werk. Ik heb genoeg ruimte op mijn harde schijf, dus daar kan het niet aan liggen (zie afbeelding)

Toegevoegd na 30 minuten:
Overigens heb ik alleen maar Outlook erbij open, verder niets anders dan Paint Shop

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De afbeelding die je bewerkt worden opgeslagen in je geheugen. Eerst een deel in RAM, en wat er niet in past in virtueel geheugen, dat is een bestand op je schijf. Ik raad je allereerst aan om alle andere toepassingen te sluiten, dat helpt ook. Als je dit probleem nog steeds krijgt ben je vast enorm grote afbeeldingen met zeer hoge resolutie aan het bewerken. Meer intern geheugen helpt natuurlijk wel wat, maar normale (32 bit) Windows kan maar ruim 3 GB 'zien', dus dat helpt maar een beetje. Verdere tips: Maak de limiet van je UNDO-acties kleiner. (Preferences, then General Preferences from the File menu and click the Undo tab). En Plug-ins zoals de de Warp-tools vreten geheugen.

Je hebt te weinig werkgeheugen - je computer is te traag. Als ik jou was zou ik minder dingen tegelijk doen.

Deze vraag is al eens gesteld en beantwoord...

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/vituele-geh...

Zoals Strabless het aangaf is het antwoord al een keer gegeven. Ik raad het om het net op een andere manier te doen. Hieronder de oplossing van dat probleem, maar dan met een nieuwe alinea Farstar (1158) Heb ik ook last van gehad maar je kan het op de volgende manier oplossen. Dit doe je met de rechtermuisknop deze computer, eigenschappen, geavanceerd, instellingen prestaties, geavanceerd, wijzigen virtueel geheugen. "Daar klik je op aangepaste grootte, stel je begingrootte in op 1024, en je maximale op 2048. dan heb je ruim voldoende virtueel geheugen, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor minder, het is maar waar de problemen stoppen." Het vastzetten van je virtuele geheugen moet je niet op de schijf doen waar je besturingssysteem op staat, maar op bijvoorbeeld de D en/of E schijf. Windows raad aan om je virtuele geheugen op 1,5 keer in te stellen. Heb je 1GB geheugen (1024 MB) zet dan het minimale en maximale op 1,5 GB (1536 MB). Hiermee zorg je dat het de ruimte in je geheugen wordt overgezet op het virtuele geheugen op je HD (Dit virtuele geheugen is vele malen trager dan normaal geheugen.). Als je instelt dat Windows mag bepalen dat het tussen de 1024 en de 2048 MB mag "swappen", dan betekend het ook dat je systeem zelf probeerd te regelen hoeveel MB virtueel geheugen je gebruikt en dit kost tijd, merkbare tijd. Je hoort je HD dan ook steeds ratelen voor niets eigenlijk. * Virtueel geheugen vast instellen op 1,5x je werkgeheugen * Virtueel geheugen op de C:\ schijf uitschakelen en inschakelen op je overige schijven zoals de D:\ en/of E:\ schijf * Desnoods geheugen bijkopen als je Vista hebt met 1 GB aan werkgeheugen, dit is namelijk niet gunstig voor je systeem qua performance.

Een iets beter idee is het maximum gelijk aan het minimum in te stellen. dus minimum 1.5x gelijk aan intern geheugen maximum gelijk aan minimum Heb je 2GB - kies dan 3Gb min en max verhoog deze waarde als dit onvoldoende mocht blijken - bedenk dat je deze hoeveelheid ook vrij moet hebben op het station waarop je swapped- dit is meestal het station waar Windows opstaat - tip: 1. verplaats de swap naar een andere partitie kies een kleine waarde (als nodig) 2. herstart pc - 3. defragmenteer de partitie waarop je eigenlijk wilt swappen 4. stel het swappen na defrag daarop in 5. herstart pc

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100