internet explorer werkt niet meer goed, verwijderen lukt niet omdat ik zogezegd niet "gemachtigd" ben. Wat moet ik doen?

ik krijg constant de melding dat internet explorer niet meer werkt. Daarom wilde ik het programma verwijderen en opnieuw downloaden. Ik merkte dat ik twee versies heb : van 2007 en internet explorer 9.
Ik kan deze echter niet verwijderen omdat ik zogezegd niet gemachtigd ben. Nochtans ben ik de enige gebruiker van de pc, ik bedoel : mn dochter en vriend zijn niet geregistreerd als aparte verbruikers. Dus ik ben dan toch de administrator, of...?

Toegevoegd na 12 uur:
ik ben dus administrator, het staat onder mn naam. er is maar één gebruiker en dat ben ik, en ik ben meteen ook administrator.
Ik krijg nu elke tien minuten de melding dat internet explorer niet meer werkt. als ik IE 9 wil installeren, krijg ik de melding dat er een recentere versie op mn pc staat. Niet dus, er staat een versie op van 2007 die ik er niet afkrijg omdat ik niet gemachtigd ben.
Raar allemaal wel, toen ik de eerste keer IE 9 downloade ging dat heel goed, maar dan begon dus ineens die melding dat IE niet meer zou werken.
die IE 9 ging er meteen ook terug af toen ik dacht "ik zwier hem eraf en begin opnieuw", maar nu krijg ik hem er dus niet meer op en IE 7 wil ook niet weg wegens niet gemachtigd (als administrator).
Om een punthoofd van te krijgen...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

in principe hoef je het niet te verwijderen probeer deze start instellingen configscherm (klassieke weergave) internet opties geavanceerd daar zit de knop opnieuw instellen wat je misschien ook nog kun proberen is onder start standaard programma windows even instellen als standaard voor alle programma,s later wordt dat wel weer veranderd als je google chrome weer als standaard browser instelt

Nee het administrator account is appart, als je hier in komt moet je het eerst inschakelen. Google administrator account inschakelen windows 7

Ga naar het configuratiescherm en wijzig daar de instelling van het gebruikersaccount in administrator. Start de PC opnieuw op en probeer internet explorer dan te verwijderen, succes.

Je kan de update verwijderen en daarna opnieuw installeren.

Met alle respect voor die ouwe browser van Microsoft, eigenlijk moet je dat ding niet meer willen gebruiken en is het 'kapot gaan' een zegen. Stap over op de meeste actuele, best beveiligde browser van dit moment: Google's Chrome. Jij verdient een goed bijgehouden browser [automatische inline updates] , die de meeste onveilige plugins zelf update [zoals flash] dan wel meldt als de geinstalleerde versie die jij hebt niet meer te vertrouwen is [zoals java].

Bronnen:
http://support.google.com/chrome/bin/answe...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100