Is er een manier om verwijderde bestanden terug te krijgen na een geformateerde schijf?

Ik heb een videobestand op mijn computer vergeten te backupen nadat ik Format C deed om windows 7 te installeren. Is er een software o.i.d waarmee ik het bestand weer terug kan vinden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je "quick format" hebt gebruikt, is er in principe nog niets overschreven. Er zijn tooltjes waarmee je het misschien nog terug kunt krijgen. Probeer het eens met Recuva.

Bronnen:
http://www.piriform.com/recuva/features/re...

Eerlijk is eerlijk. Nee. Geformateerd is geformateerd en deze krijg je niet meer terug, of je moet een recovery van je hard disc hebben gemaakt VOOR het formateren. Anders is het jammer maar helaas.

Nope, helaas! Geformateerd betekend weg voor altijd! Tenzij je het ergens anders nog opgeslagen hebt natuurlijk.

probeer eens recuva te downloaden. http://www.gratissoftware.nu/downloaden/recuva.php

Het ligt eraan: Als je alleen geformatteerd hebt kun je alle bestanden binnen een half uurtje terug halen met een programma zoals: Recover my files: http://www.recovermyfiles.com/ntfs-fat-recovery-software.php Getdataback: http://www.runtime.org/data-recovery-software.htm en nog zeker een tiental andere programma's. Het wordt een ander verhaal wanneer je na het formatteren weer nieuwe bestanden op de schijf hebt gezet (bijvoorbeeld een nieuwe Windows installatie). In dat geval is de mate van fragmentatie voor het formatteren van grote invloed. In dat geval kun je er vanuit gaan dat het herstellen van gegevens veel langer duurt (enkele dagen is geen uitzondering) en dat je zeker niet alle bestanden kunt terughalen. Als je een poging wilt wagen om je gegevens terug te halen is het extreem belangrijk dat je niets meer op de schijf zet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100