Als je een pc koopt waarop Windows al is geinstalleerd, hoe kan je dan na een computercrash windows opnieuw installeren?

Niet dat ik mijn Windows opnieuw moet installeren, maar ik heb een pc waarop windows 7 premium al is geinstalleerd toen ik hem kocht in de winkel en ik heb er geen Windows dvd erbij gekregen. Via het configuratiescherm zie ik wel wat het serienummer is van windows 7, maar stel mocht mijn computer vastlopen, crashen of wat dan ook, hoe kan ik dan op een legale wijze windows 7 opnieuw installeren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Allereest schrijf het serienummer op en bewaar dit goed. Je kunt op het Net vrij gemakkelijk Win7 downloaden, als je een beetje zoekt. Ik mag je niet zeggen waar want dan krijg ik ruzie met de moderatoren. Het handigste is om een kopietje te maken van de installatieschijf van een kennis, en gebruik dan je eigen serienummer bij een crash.

De hele windows installatie staat zelf ergens op een gedeelte van je harde schijf dus je hebt geen dvd nodig, je kan simpelweg het herstel programma opstarten en windows opnieuw installeren vanaf je harde schijf.

Je hoort een Windows DvD te krijgen, of bij sommige PCs moet je hem direct branden de 1e keer dat de PC opstart. Daarvoor heb je betaald. Vaak is er een recovery schijf als onderdeel van je harde schijf maar daar heb je niks aan als je harde schijf crasht. Als je je legale key hebt moet je met die key dezelfde versie (belangrijk!) van Windows 7 opnieuw kunnen installeren. Maar dan mag het geen OEM versie zijn dacht ik.

als je een nieuwe pc koopt zit er of een installatie pakket bij of en dat is de laatste jaren standaard geworden ene fabrieks partitie Als je dan de pc opstart staan er vaak een programma op waarmee je een fabrieksinstellingen dvd set kan branden dit is eigenlijk het eerste wat je moet doen voordat je verder gaat het is niet een set dvd die je elke keer hoeft te gebruiken in de meeste gevallen kun je toe met systeem herstel en zelf kun je, als het echt helemaal fout gaat opstarten vanaf de fabrieks partitie en de hele zaak daar er weer op zetten de set DVD die je ECHT moet branden. Kunnen je echt uit de brand helpen als je harde schijf helemaal kapot is zodanig dat je niet eens meer kunt opstarten (zelf niet van die verborgen partitie ) je kunt dat simpelweg een nieuwe harde schijf kopen en dan met de dvd set alles er weer op zetten brandt je die set niet dan verlies je ook bijvoorbeeld de extra programma,s die er op staat zoals bijvoorbeeld office o.i.d het serie nummer op de windows genuine sticker is ook erg belangrijk dus op de pc plakken als ie daar nog niet op zit en verlies hem niet !

Ik heb er een CD bij gekregen om het programma weer opnieuw te installeren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100