Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Ik heb veel boeken thuis die ik graag wil organiseren op mijn PC. Is er gratis software waarmee ik mijn bibliotheek makkelijk kan ordenen op de PC?

... Je weet alles al...

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Software
10.8K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Je zult vast ook wel gemerkt hebben, bij het zoeken naar deze software, dat woorden als "gratis" en "free" niet zoveel zeggen. Het is vaak misleidend, en er zitten allerlei addertjes onder het gras.

Voor zover ik het kan overzien is deze gratis, zonder beperkingen:
http://www.startdownloaden.nl/articles/196/1/BookDB/Pagina1.html

Deze is shareware, maar shareware is dus geen freeware. Je moet er dus nog even goed naar kijken, maar door het alleen te downloaden en te proberen, kom je daar vanzelf achter. Alleen downloaden en proberen kost niets.

http://tweakers.net/meuktracker/19877/all-my-books-15-build-1110.html
Dit is de site met informatie, en daar wordt al wat meer over geld gesproken :-)
http://www.bolidesoft.com/allmybooks/library-organizer.html

Ik ben me er van bewust dat je duidelijk vraagt om "gratis" software, maar als ik jou was zou ik hier toch ook nog even kijken. Als ik het goed heb uitgerekend, ben je (met de goedkoopste scanner), in totaal zo'n 50 Euro kwijt. Als je echt een heel grote bibliotheek hebt, lijkt mij dat ideaal, omdat je dan niets zelf hoeft in te typen. Voor 100 boeken is dat overbodig, voor 5000 boeken eigenlijk onmisbaar.

http://www.collectorz.nl/book/

Gaat het allemaal niet lukken met gratis software, en is je bibliotheek niet al te groot, dan kun je gewoon Excel overwegen. Daar doe ik al dit soort klusjes mee, muziek, boeken, videobanden etc, maar ik heb dan ook geen 5000 boeken. In dat geval zou ik het misschien anders aanpakken :-)

Succes!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Je vader heeft het goed bekeken. Er zijn met Excel zo ontzaglijk veel mogelijkheden, en de meeste gebruikers benutten nog geen 10%. Je kunt er gewoon een beetje mee programmeren, en de boel helemaal naar je hand zetten. Het aardig van het echte boekenprogramma is natuurlijk wel die scanner! Het lijkt mij heel handig om je boeken te scannen, ipv titels in te typen.
Volgens mij is er best aardige gratis software te vinden, maar je zult de verschillende programma's zelf even moeten uitproberen. Alleen op die manier kun je ze met elkaar vergelijken en zien of het aan jouw wensen voldoet.
Een paar mogelijkheden:

http://www.edwinmijnsbergen.nl/2008/02/gratis-downloaden-adlib-bibliotheek.html

http://www.unesco-ci.org/cgi-bin/portals/foss/page.cgi?g=Software%2FDigital_Library%2Findex.html;d=1

http://www.oss4lib.org/

http://ecorrado.us/scholarly/njla2004/ossfeatures.html

http://www.slideshare.net/vimal0212/open-source-library-management-systems

http://biblioteq.sourceforge.net/index.html

http://www.verussolutions.biz/web/
(Lees meer...)
Pieter2011
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding