Ik heb veel boeken thuis die ik graag wil organiseren op mijn PC. Is er gratis software waarmee ik mijn bibliotheek makkelijk kan ordenen op de PC?

... Je weet alles al...

Weet jij het antwoord?

/2500

Je zult vast ook wel gemerkt hebben, bij het zoeken naar deze software, dat woorden als "gratis" en "free" niet zoveel zeggen. Het is vaak misleidend, en er zitten allerlei addertjes onder het gras. Voor zover ik het kan overzien is deze gratis, zonder beperkingen: http://www.startdownloaden.nl/articles/196/1/BookDB/Pagina1.html Deze is shareware, maar shareware is dus geen freeware. Je moet er dus nog even goed naar kijken, maar door het alleen te downloaden en te proberen, kom je daar vanzelf achter. Alleen downloaden en proberen kost niets. http://tweakers.net/meuktracker/19877/all-my-books-15-build-1110.html Dit is de site met informatie, en daar wordt al wat meer over geld gesproken :-) http://www.bolidesoft.com/allmybooks/library-organizer.html Ik ben me er van bewust dat je duidelijk vraagt om "gratis" software, maar als ik jou was zou ik hier toch ook nog even kijken. Als ik het goed heb uitgerekend, ben je (met de goedkoopste scanner), in totaal zo'n 50 Euro kwijt. Als je echt een heel grote bibliotheek hebt, lijkt mij dat ideaal, omdat je dan niets zelf hoeft in te typen. Voor 100 boeken is dat overbodig, voor 5000 boeken eigenlijk onmisbaar. http://www.collectorz.nl/book/ Gaat het allemaal niet lukken met gratis software, en is je bibliotheek niet al te groot, dan kun je gewoon Excel overwegen. Daar doe ik al dit soort klusjes mee, muziek, boeken, videobanden etc, maar ik heb dan ook geen 5000 boeken. In dat geval zou ik het misschien anders aanpakken :-) Succes!

Volgens mij is er best aardige gratis software te vinden, maar je zult de verschillende programma's zelf even moeten uitproberen. Alleen op die manier kun je ze met elkaar vergelijken en zien of het aan jouw wensen voldoet. Een paar mogelijkheden: http://www.edwinmijnsbergen.nl/2008/02/gratis-downloaden-adlib-bibliotheek.html http://www.unesco-ci.org/cgi-bin/portals/foss/page.cgi?g=Software%2FDigital_Library%2Findex.html;d=1 http://www.oss4lib.org/ http://ecorrado.us/scholarly/njla2004/ossfeatures.html http://www.slideshare.net/vimal0212/open-source-library-management-systems http://biblioteq.sourceforge.net/index.html http://www.verussolutions.biz/web/

Bronnen:
http://boekenvlindertje.wordpress.com/2009...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100