Ik heb een probleem met het branden van CD's. Iemand die een oplossing weet?

Gisteren ben ik er achter gekomen dat ik geen CD's meer kan branden met de CD-ROM drive van mijn laptop. Ondanks een 4-tal (brand) software mogelijkheden om mijn mp3'tjes op een CD te branden is mij dit niet gelukt...

Ben ik nu een stukje driver definitief kwijt? Of is dit op te lossen met het downloaden van (driver) software?

Iemand die een oplossing weet?

Toegevoegd na 49 seconden:
CD's afspelen en/of rippen lukt overigens nog wel steeds...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Verwijder al je brandprogramma's die momenteel op je harde schijf staan (via Configuratiescherm/Software). Na elke deinstallatie de PC herstarten. Download de testversie of koop Nero. Met dat programma kan je perfect branden. Daarna test je of de service "IMAP Burning" aangeschakelt staat (op automatisch) (Winxp: start/configuratiescherm/systeembeheer/services (indien aanwezig). Het kan best zijn dat die service niet aanwezig is, maar als die wel aanwezig is zet die dan op automatisch. Toegevoegd na 13 uur: Probeer eens met dit programma te branden, als dat wel lukt, dan weet je tenminste al dat je cd schrijver niet stuk is. http://cdburnerxp.se/

Wat is precies de foutmelding? Heb je wat aan de drivers, firmaware, bekabeling etc gedaan en treedt het sindsdien op? Heb je al bijvoorbeeld nero burning rom opnieuw geinstalleerd en heb je een update gedaan van je brandprogramma? Welke snelheid probeer je te branden, soms is het zo dat een te lage snelheid ook niet meer ondersteund wordt door een programma, driver of brander. Welk operatingsysteem werk je en ondersteunt het brandprogramma dat? Kortom, geen antwoord zo op te geven zonder meer informatie te krijgen.

Het hangt uiterarad van je OS af. In Windows (Vista of XP) onder apparaatbeheer het stuurprogramma bijwerken. Het kan ook dat je meerdere brandprogramma's hebt geïnstalleerd die dezelfde speler aansturen. Dit kan conflicten opleveren. Oplossing: alle brandsoftware deinstalleren en 1 programma herinstalleren.

Welke naam geeft je speler aan in Windows apparaat beheer? Het kan zijn dat dit op te lossen is met een firmware upgrade van je cd speler. Merk, model, typenummer heb ik daarvoor nodig. Hierna kan ik voor je op zoek gaan naar een gepaste driver. Daarnaast is de Windows versie ook belangrijk.

De laser van de brander kan ook gewoon 'op' of 'out of focus' zijn. Dan brandt ie nooit meer een CD. Als je sinds de laatste keer dat je gebrandt hebt, iets gewijzigd heb in de software, zou ik daar eerst naar kijken.

er zijn al wat antwoorden gegeven, maar ik heb nog wat wat je totaal niet zou verwachten: bij mij leek het net of die contacten niet werkte met branden en toen hebben ze tijdens de reparatie een nieuwe geluidskaart of videokaart ingezet?? weet het verder ook niet hoor, maar mischien dat je er wat aan hebt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100