Hoe kun je achterhalen of er een keylogger op je pc is geinstalleerd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Scannen met virusscanners ed. Probeer spybot search and destroy eens. Je kunt deze vinden op www.download.com.

Netlimiter kan dat detecteren... Als er iets ingetypt wordt, wordt het doorgstuurt, Netlimiter houdt al die poorten bij en laat ze zien... Zie je verdacht verkeer dan kun je daar nader naar gaan kijken... Dus je ziet het gewoon voor je en kun je stappen ondernemen...

Naast de antwoorden die reeds elders op deze pagina staan, kan er ook een hardware-keylogger zijn geïnstalleerd. Die zie je dan tussen het snoer van je toetsenbord en je PC. Als je helemaal paranoïde bent, moet je ook rekening houden met hardware-keyloggers die /in/ je PC of /in/ je toetsenbord zijn geïnstalleerd.

Software keylogger: De harddisk ontkoppelen en scannen op een schone computer. Hardware keylogger: visuele controle, ook IN de extern aangesloten hardware.

Naast al hetgeen al gezegd is: Installeer 'filemon' (zie bron) Je ziet dan welke bestanden er geschreven worden en waar. Zoals antwoordman al zei: keylogger zetten typisch hun gegevens lokaal om ze dan 'ooit' eens door te sturen: als je keystrokes maakt en je ziet dat er constant geschreven wordt naar een file die niets met deze keystrokes te maken heeft, dan heb je'n keylogger en weet je ook meteen waar het zijn gegevens dumpt.

Bronnen:
http://technet.microsoft.com/en-us/sysinte...

KeyScrambler Personal: (gratis) http://www.qfxsoftware.com/products.htm meer info: http://pc-en-internet.infonu.nl/anti-virus/42242-gratis-anti-keylogger-bescherming.html Keyloggers worden ook gedetecteerd door het gratis programma Spybot Serach & Destroy: http://fileforum.betanews.com/download/Spybot-Search-Destroy/1043809773/1 Toegevoegd na 2 minuten: Bovenstaande link van Spybot search & destroy werkt wel, maar zorg ervoor dat je op de website van Spybot rechts in de blauwe RECHTHOEK klikt op "Download Now (15,650 kb) . NIET op de cirkel "Download now" !!!, want dan download je iets anders.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100