Kan ik mijn net geschreven sollicitatiebrief het beste als .htm-, .html-, .htx-, .docx-, .doc-, .wps-, .wpt-, .rtf-, .txt-, of .csv-bestand opslaan?

En dan vooral in verband met het versturen naar anderen. Ik heb het een keer verzonden en toen is de email niet aangekomen bij het bedrijf.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Maak een html-pagina met daarop je cv en upload deze ergens. Die kan iedereen altijd zien. Als je wilt kun je hem zelfs afschermen met een wachtwoord en dan zet je het wachtwoord in de brief. Toegevoegd na 6 minuten: Je kunt ook je Linkedin-account gebruiken als CV. Maar ook zoiets: http://www.ikki.nl/ontdek-ikki/online-visual-cv voorbeeld cv: http://www.ikki.nl/Michiel_de_Valk

Het beste als .doc Word kan dit openen en omdat bijna iedereen Word gebruikt is dat het handigst

.pdf Ik ben op dit moment ook volop aan het solliciteren en verstuur hem meestal als pdf. Zo kunnen ze er ook niks aan veranderen oid. Dit kan met .doc wel. Al is .doc wel de 2e beste optie!

.doc of een .jpg bestand ze zijn allebij goed

Als een email niet aangekomen is bij een bedrijf dan zou het kunnen zijn dat een overijverig spamfilter het tegengehouden heeft. Misschien heb je een linkje in jouw sollicitatiebrief gebruikt. Maak de sollicitatiebrief zo zakelijk mogelijk zonder toevoegingen als foto's of verwijzingen naar websites De bestandsvormen die door vrijwel iedereen gelezen kunnen worden zijn inderdaad .doc en .pdf

Je kunt ze het beste versturen als een .pdf (Acrobat Reader) formaat. Hierbij wordt het bestand ook kleiner voor de email. Bij veel bedrijven wordt de email en bijlages gescand voor virussen. Daarbij zijn Word-bestanden (dus .doc) potentiële gevaren, omdat in de macro's virussen kunnen zitten. Deze type bestanden worden om die redenen vaak direct helemaal geblokkeerd.

Absoluut pdf. Ze kunnen er niks aan veranderen, je hebt geen problemen met layout etc en het is voor iedereen te lezen. Mensen die zeggen als .jpg zijn niet goed bij hun hoofd. Dat is een afbeelding. Overigens is het slim om zelf de Word versie (.docx) te bewaren voor als je later wat wil wijzigen

Ik zou hem als PDF versturen, zeker omdat niet alle office pakketten hetzelfde omgaan met een doc(x) bestanden, het is zeer goed mogelijk dat je opmaak totaal anders is bij een ontvanger en dit voorkom je met een pdf. Om een pdf te maken, heb je gratis software. >>> http://www.primopdf.com/nl/ <<< Wanneer je dit hebt geïnstalleerd, moet je het afdrukken op de 'pdf printer'. Maar ik zou het document als .docx bewaren kun jezelf ook een aanpassing maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100