Is het mogelijk om een link naar een andere pagina in een pdf te maken?

Ik heb namelijk een pdf document met 18 pagina's. Nu wil ik een link in de eerste pagina van de pdf plaatsen die naar pagina 8 gaat. Ik heb MS Word 2008 gebruikt om de pdf te maken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waarschijnlijk is dat afhankelijk van het pdf-programma dat je gebruikt: het ene programma biedt meer mogelijkheden dan het andere om pdf-jes te bewerken. In principe zou het zo moeten kunnen: - open de pdf (met voorvertoning/preview) - selecteer het stuk tekst waar de lezer van de pdf op moet klikken - Ga vervolgens in de menubalk naar ‘Extra’s’ > ‘Annoteer’ > ‘Voeg koppeling toe’. - Dan kun je kiezen tussen ‘taak binnen pdf’ of ‘URL’ - Je kiest ‘taak binnen pdf’ en knipt en plakt de gewenste pagina in het invoerveld - druk op de knop, stel link in, en dan sla je de pdf op, klaar! Om de lezer van de pdf te attenderen op de link kun je de link onderstrepen of in het oorspronkelijke word-document vast een ander kleurtje geven en onderstrepen. Toegevoegd na 15 minuten: Op een site over PDF Creator lees ik: PDF Creator is echter (nog) niet in staat om aanklikbare links te maken in PDF documenten (OpenOffice.org wel bijvoorbeeld). Hier wordt dat bevestigd: http://www.gratissoftwaresite.nl/downloads/OpenOffice.org+kantoorpakket Toegevoegd na 23 minuten: Hier nog een wat uitgebreidere uitleg voor Adobe: http://www.ehow.com/how_4707191_hyperlink-pdf-file.html

Je zult dan eerst je Word-document moeten aanpassen. Op pagina 8 maak je een bladwijzer, en op de eerste pagina een hyperlink naar die bladwijzer. Als je nu je PDF opnieuw aanmaakt, wordt deze hyperlink vanzelf meegenomen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100