Hoe krijg ik mijn Outlook Express ook op mijn laptop?

Ik heb een desktop met Windows XP. Kort geleden ook een laptop gekocht met Windows 7. Hoe krijg ik nu Outlook Express, die ik als e-mailprogramma heb, ook op mijn laptop?

En nog een vraag. Ik gebruik ook Hotmail en heb die op mijn laptop al gevonden maar hoe krijg ik het icoontje daarvan op mijn bureaublad?

De uitleg graag in Jip&Janneke taal.

Toegevoegd na 19 uur:
Door een reactie van Kimath heb ik nu via Webmail van KPN toegang tot mijn Outlook e-mail. Ik ga erin via mijn favorieten. Maar ik heb Hotmail en Webmail nog niet als icoontjes op mijn bureaublad. Hoe doe ik dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vanaf Windows Vista en hoger is er geen Outlook Express meer. Dit is vervangen door Windows Mail. Als het goed is zit dit standaard op je pc geïnstalleerd. Toegevoegd na 29 seconden: De werking is zo goed als hetzelfde hoor, het is eigenlijk alleen de naam die verandert is. Toegevoegd na 20 uur: Naar aanleiding van je toevoeging. - Klik met de rechtermuisknop op je bureaublad en klik op Nieuw -> Snelkoppeling. - Nu heb je een venster met een balkje om wat in te vullen en een knop bladeren. - Kopieer en plak de link naar de website in de invulbalk (bijvoorbeeld https://webmail.planet.nl/mail/logon.asp ) - Druk op volgende en geef de snelkoppeling de gewenste naam (in dit geval Webmail) - Druk op voltooien en je hebt de snelkoppeling op je bureaublad staan. Als je hierop dubbelklikt, word de site geopend met de internetbrowser die je als standaard hebt ingesteld. Dit daarna herhalen met de link van Hotmail :)

Je drukt op je rechter muis knop en dan staat er outlook bij daar klik je op en "Viola" daar is die dan en als hotmail in je taalbalk (balk onderaan je scherm) wilt dan moet je zoeken op hotmail en dan slepen naar bureaublad

Zeker weten doe ik het niet, maar volgens mij draait outlook expres niet meer onder windows 7, daar is live mailvoor in plaats gekomen. Live mail heeft meer moegelijkheden als outlook. Je zou terug in de tijd gaan.... En trouwens, het icoontje van live mail staat al op je bureaublad als het goed is.

De twee antwoorden hierboven kloppen: bij Windows 7 zit geen Outlook (Express). Ook de opvolger van deze programma's, Windows Mail, gaat verdwijnen. Het wordt nu al niet meer standaard met Windows 7 meegeleverd. De "officiële opvolger" van Windows Mail is Windows Live Mail; dat zal in de toekomst het enige e-mailprogramma zijn dat Microsoft uitbrengt. Je kunt dus kiezen uit Windows Mail of Windows Live Mail. De laatste heeft als voordeel dat je er al je e-mailaccounts in kunt onderbrengen. De programma's kun je hier downloaden: http://www.microsoft.com/downloads/nl-nl/details.aspx?FamilyID=56883de5-2024-4631-806e-757693072a1c#SystemRequirements http://www.placebeau.nl/article/473/Windows_mail_voor_Windows_7.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100