Photoshop huren?

Af en toe heb ik privé Photoshop nodig, is het ook te huur?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kan wel, vanaf CS5.5, zie http://www.adobe.com/products/creativesuite/cssubscription.html Dan is het per maand te huur als ik het goed begrepen heb.

Nee dat is niet te huur

In feite huurt iedereen Photoshop. Je betaalt een bedrag voor het gebruiksrecht, maar de software wordt nooit je eigendom. Het antwoord is dus: ja, als je een licentie aanschaft.

Bedoel je dat je foto's wilt bewerken? Daar zijn ook andere programma's voor. Bijvoorbeeld GIMP en Photofiltre. Deze zijn gratis. De menu's kunnen in het Nederlands. Er zijn allerlei uitbreidingen mogelijk. En wat denk je van Picasa? Of bedoel je, dat je wilt dat iemand een grafisch klusje voor je doet? Dat moet ook zeer wel kunnen.

Bronnen:
http://www.gimp.org/
http://www.photofiltre.com/

Je kunt het wel als proef gebruiken 30 dagen. Maar dat kan maar 1 keer. Moet je op de website van adobe kijken.

Er zijn bepaalde fotowinkels waar je kunt scannen en ook achter een computer met photoshop kunt werken. Maar software voor thuis, nee. De winkels zijn voornamelijk voor profesionals bedoeld. Ik dacht iets van €40 per uur. Ik Amsterdam ken ik er wel 1, maar dan moet ik even diep graven. Voordeel is wel dat die werkplek goed gekalibreerd is op kleurechtheid. Toegevoegd na 2 minuten: Volgens mij is dat fotolabkiekie in amsterdam.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100