Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

FTP staat voor File Transfer Protocol. Met zo'n programma op je PC is het mogelijk om op een efficiënte manier bestanden heen en weer te sturen tussen twee computers. Op jouw PC draait dan een FTP client en op de server waarnaartoe je bestanden wil sturen, draait een FTP server.

Toegevoegd na 50 seconden:
Er zijn veel gratis FTP clients te downloaden. een goede is bijvoorbeeld Filezilla (http://filezilla-project.org/).
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

Een FTP programma is een programma die het mogelijk maakt om een FTP site te benaderen (dit is ook mogelijk via de standaard windows explorer alleen is dit minder stabiel). Het voordeel van zo'n FTP programma is dat je standaard FTP locaties kan definiëren en mappen kan vergelijken of de inhoud overeenkomt.

Voorbeeld van een ftp adres: ftp://mijndomein.nl/mijndocumenten

Enkele FTP programma's die je kan installeren op je PC: Mhttp://filezilla-project.org/ (mijn voorkeur)

http://www.leechftp.de/

http://software.visicommedia.com/en/products/aceftpfreeware/

http://www.ftpx.com/

http://www.smartftp.com/

http://www.globalscape.com/products/ftp_clients.aspx
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Met een FTP programma kun je bestanden uploaden naar je host. FTP staat voor File Transfer Protocol. Zo'n programma is bijvoorbeeld Filezilla. En je kunt het gewoon op een harde schijf installeren.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Een FTP-programma is een programmaatje dat je nodig hebt om informatie vanaf je eigen computer te uploaden naar bijvoorbeeld je eigen website / domein.
Met zo'n programma maak je heel makkelijk een verbinding tussen jouw computer en je stekkie op Internet, zodat je net zo makkelijk als intern informatie heen en weer kunt slepen, en eventueel handelingen kunt uitvoeren op programma's die niet op je eigen computer staan maar alleen op je server. (php-files modden bijvoorbeeld).

Zelf gebruik ik uiteindelijk het liefst Total commander (ook voor interne 'verhuizingen' en zoekacties op mijn computer in plaats van 'verkenner', en daar zit ook een prima en eenvoudige (zelfs ik kan het, kun je nagaan) FTP-functie op.

(Maar als je googelt op FTP free download, vind je er ook legio.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding