Is er een progje waarbij je tijdelijk internet 100% kan blokkeren? En er moet een wachtwoord op zitten.

De internetmogelijkheden moeten dan dus geblokkeerd zijn, maar NIET de netwerkmogelijkheden(!).
Verder moet er dus een wachtwoord op kunnen (zitten), zodat ongerechtigden niet toch nog op één of andere manier op internet kunnen op de betreffende PC.
Internet moet snel en makkelijk in en uit te schakelen zijn (maar wel beschermd met een wachtwoord dus).
En liefst een klein eenvoudig progje.

Verder moet 't natuurlijk... gratis zijn :).

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een proxy doet dat voor je. Wat ze bijvoorbeeld ook in hotels gebruiken. Na aanmelden (evt. betalen) mag/kan je het internet gebruiken. Je kan natuurlijk op je router poort 80 voor een bepaald adres blokkeren, maar dan functioneren de overige internetdiensten nog.

Via een volledig programmeerbare router kun je blokkeren en toestaan wat je wilt. Vereist een diepgaande kennis van dit soort netwerk apparaten. (de huis tuin en keuken routers zijn hiervoor niet geschikt.)

ik zou gewoon de porten blokkeren is het eenvoudigst. instellingen router gewoon in je favorieten zetten, vaak 192.168.1.1 daar ww en pasword en invullen maar.

voor een thuissituatie kan een heel eenvoudige oplossing zijn: schakel de stroom van het modem uit, maar laat het AccessPoint/Router aanstaan. Zit je modem in de router ingebouwd? Plaats dan een hub vóór je router, sluit daarop alle apparatuur aan, en sluit de hub aan op je router/modem. Schakel nu router uit om internet toegang onmogelijk te maken. Beide oplossingen blokkeren Internet terwijl het intern netwerk overeind blijft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100