Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

De meeste encryptie software heeft een 'achterdeur', waarmee de FBI met een vaste sleutel kan binnenkomen. Sommige software heeft dat niet en die kan alleen worden gekraakt door systematisch proberen. Er staat in de US en de UK een reuze computer voor dit doel. Maar afhankelijk van de lengte van jouw sleutel kan de benodigde tijd oplopen tot 3000 jaar. Alleen t.z.t. met kwantumcomputers moet het mogelijk zijn die tijd tot 1000 jaar terug te brengen. Ik heb een programma geschreven, dat een sleutel genereert van 512 karakters lang. Dat kraken ze in geen eeuwigheid.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

De meeste encyptiesoftware is alleen te kraken met "brute force". Dat betekent dat je alle mogelijke wachtwoorden één voor één uitprobeert, tot je de juiste gevonden hebt. Dat zou jaren en jaren kunnen duren, maar in theorie kan je het ook de eerste keer goed hebben.
(Lees meer...)
bamibal
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding