Weet iemand hoe je 2 bijna dezelfde foto's in elkaar kan zetten?

Stel:
Camera staat op een statief. 1 kant opgericht.
Op foto 1 sta ik links
Op foto 2 sta ik rechts

Hoe kan ik er dan voor zorgen dat ik op 1 foto zowel links al rechts sta?
Welke software zou dat kunnen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is niet zo ingewikkeld. Open foto 1 in een foto editing programma dat lagen ondersteund (photoshop, Paintshop Pro, Gimp. etc..) Maak een nieuwe laag en kopieer foto2 daarin. Dan gum je alles weg in de toplaag wat je niet wilt hebben (jezelf bijvoorbeeld). Zie een foto van mezelf met mijn dochter hier in de link. Een combi van 4 fotos Toegevoegd na 1 minuut: Ik bedoelde dus alles behalve jezelf weggummen natuurlijk!

Bronnen:
http://www.flickr.com/photos/jeroenkrah/29...

Met photoshop gaat dit heel eenvoudig: Twee foto's openen Ene foto naar de andere slepen Het deel waar je op de ene foto wel moet staan weg gommen Opslaan als het gewenste formaat... Je kan een gratis trial downloaden op adobe.com

Bronnen:
brain

Je geeft zelf als tag photoshop mee maar ik raad je aan om Paint.NET te gebruiken. Een gratis programma waarmee je met lagen kan werken net als in Photoshop. Je moet dan gewoon twee lagen aanmaken en de twee verschillende foto's zet je in de twee verschillende lagen. In de bovenste laag gum je het deel weg (selecteren en dan deleten volstaat ook) dan wordt de bovenste laag deels transparant en zie je jezelf op de laag eronder verschijnen. Dan kan je hem eenvoudig opslaan als jpg of png of wat dan ook. Het is echt eenvoudig en vooral heel leuk om te doen! Ik doe dat soort dingen altijd met Paint.NET dus, een licht en eenvoudig programma om gratis foto's te kunnen bewerken. En het is nog best uitgebreid ook maar niet zo uitgebreid als Photoshop uiteraard... (Je hebt het .NET-framework van Microsoft nodig, zie instructies in de bron.)

Bronnen:
http://www.getpaint.net/download.html

Het nadeel van de al beschreven methode met het verwijderen of wissen van de overbodige delen is dat je wanneer je per ongeluk teveel wis met ongedaan maken moet gaan klooien. Wanneer je gebruik maakt van een fotobewerkingsprogramma dat het werken met maskers ondersteunt heb je daar meer controle over: Je plakt/opent de tweede foto in een nieuwe laag. Vervolgens voeg je aan deze laag een masker toe. Nu kun je bepalen welke delen van de tweede foto onzichtbaar moeten worden door op die plek het masker zwart te maken. De delen die wit zijn worden wel getoond. Wanneer je per ongeluk teveel onzichtbaar maakt, kun je dit eenvoudig herstellen door met wit te werken.

Tja, het kan veel makkelijk dan de meeste uitleg hier. Zonder gummen of poetsen ofzo. Bedoel je zoiets?

De antwoorden hierboven zijn allemaal goed. Je kunt echter ook de opname maken zonder bewerking achteraf. Tenminste als je een spiegelreflexcamera hebt. Daarmee kan je als ware een dubbele opname maken. Bij mijn camera (Nikon) heet dat meervoudige belichting.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100