Hoe vind ik stuurprogramma's om op een computer te zetten als deze niet online kan?

Ik heb een laptop waar ik niet mee online kan, omdat er een hele zooi stuurprogramma's ontbreken. Maar ik kan de stuurprogramma's dus niet downloaden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Download als eerste de driver van je draadloze of bekabelde netwerkkaart (vanaf de site van de laptopfabrikant en uiteraard even via een andere computer) en installeer die via een usb-stick of CD. Daarna kan je de laptop zelf aan internet koppelen en snel alle drivers downloaden en installeren. Tip: ga eerst maar Microsoft Update (http://update.microsoft.com/) om daar alvast de meeste drivers die Microsoft op z'n servers heeft staan te installeren. Daarna kijk je bij apparaatbeheer welke drivers je nog mist en die kan je dan downloaden vanaf de site van de fabrikant van je laptop. [En jij zal het niet hebben maar als je het wel hebt: een usb-netwerkkaart is ook ideaal. Ik heb zo'n ding, dat werkt direct als je hem erin plugt en dan kan je gelijk alles downloaden wat je nodig hebt.] Succes ermee!

op een andere computer de stuurprogramma's die je nodig hebt downloaden, deze dan op een cd of usb zetten en dan daar van af installeren

Als je bij je laptop nog een 'oude' backup CD of eventueel herstel CD hebt kan je die gebruiken om de stuurprogramma's (drivers) erop te krijgen. Als je die niet meer hebt is het het makkelijkste om op een andere computer de programma's te downloaden en deze op een USB stick of CD te plaatsen zodat je die kan openen op je computer. Mochten zowel je usb poorten als je CD driver niet herkent worden dan is het ook mogelijk om de hardeschijfruimte uit je laptop te halen en in een andere laptop (of pc) erbij te plaatsen als tweede hardeschijf en dan op die hardeschijf de software installeren. (dit laatste is geen ideale oplossing, ook kunnen niet alle stuurprogramma's hier goed mee om gaan)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100