Hoe kan ik de zijkanten van een afbeelding (banner) in Paint Shop Pro laten vervagen naar wit?

Ik wil van een banner met een afbeelding zorgen dat die aan de linkerkant vanaf een bepaald punt aan de linkerkant steeds lichter wordt zoals in bijgaand voorbeeld.

In Snag-it zit hier een hele handige optie voor in, maar ik zoek een specifieke oplossing/ methode voor Paint Shop Pro 8 (dus ook niet voor andere tools).

Ik kan dit namelijk niet vinden in de image effecten in dit programma. Misschien kijk ik verkeerd of heet het anders. Het gaat om een specifieke overloop van een klein stukje van de afbeelding aan de linkerkant. De rest van de afbeelding moet ongewijzigd blijven.

Als iemand een werkende methode heeft voor dit programma zou ik dat graag willen weten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou een nieuwe laag maken en daarop een verlooptint van wit naar transparant opzetten. Ik heb zelf PSP X3 en daar zit bij de gradients een gradient die heet 'fading White'. Je moet alleen de richting op 270 graden zetten. Als het wit te ver je banner inkomt, maak dan eerst een selectie van bijvoorbeeld de helft van je banner en laat daar dan die gradient in lopen. Vervolgens combineer je beide lagen en klaar. Toegevoegd na 1 uur: Ik mag maar 5 bronnen toevoegen, dan maar even zo: Begin met een banner: http://www.krah.nl/psp/stap1.jpg Maak een nieuwe laag aan (raster) http://www.krah.nl/psp/stap2.jpg Kies bij de kleuren gradient 'fade to white' Je zal deze wat moeten aanpassen later totdat je het gewenste effect hebt, klik op edit om de verlooptint aan te passen http://www.krah.nl/psp/stap3.jpg Selecteer een stuk van je afbeelding (hoeft niet, dat hangt van je verloopwensen af) http://www.krah.nl/psp/stap4.jpg Vulde selectie met de verlooptint http://www.krah.nl/psp/stap5.jpg Voeg beide lagen samen (merge all/flatten) http://www.krah.nl/psp/stap6.jpg Voilá! http://www.krah.nl/psp/bannervoorbeeld.jpg Toegevoegd na 1 uur: bij stap 4 moet je de selectie op de nieuwe laag maken, niet op de achtergrond. Je kan alles ook zonder laag doen trouwens, rechtstreeks op de banner, alleen dan wen je daaraan, en als je een keer een fout maakt dan is je banner verziekt. Met een laag blijf je van je onderliggende afbeelding af

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100