Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is er een programma dat automatisch te lange bestandsnamen in kan korten?

Ik probeer een back up te maken maar Windows hangt om de zoveel bestanden omdat de bestandsnamen te lang zijn. (zijn gekopieerde websites)

Toegevoegd na 6 minuten:
Bedankt !!

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Software
5.9K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (4)

Ja dat is er. En het is nog gratis ook: http://www.softpedia.com/get/CD-DVD-Tools/CD-DVD-Rip-Other-Tools/Long-Filename-Finder.shtml
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Probeer de software bij de bron eens.

En anders sla je die map toch over in de back-up? In principe kun je er toch niks meer mee.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
FileNameFixer is eenprogrammatje om lange bestandsnamen in te korten
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Je kunt de bestandsnamen wel inkorten - maar dan zit je dus met *andere* bestandsnamen. Als het ene bestand naar het andere verwijst, gaat die verwijzing dus verloren zodra je namen gaat veranderen.

Een oplossing zou kunnen zijn, de mappen waarin deze bestanden staan, eerst te comprimeren. Dat kan met Winzip, of met het gratis 7-Zip. Daarmee kun je hele mappen inpakken tot één bestand met een korte naam, bijvoorbeeld mooiewebsite.zip of mooiewebsite.7z .

Vervolgens back-up je die ingepakte spullen. Dat kost ook nog eens minder ruimte, omdat er bij het inpakken meestal wordt gecomprimeerd.

Wanneer het ooit nodig is de zaak te herstellen vanaf je back-up, gebruik je je inpakprogramma om het spul weer uit te pakken. Daarbij worden de lange bestandsnamen automatisch opnieuw aangemaakt.
(Lees meer...)
Cryofiel
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding