hoe kan ik een vraag op een kattenforum zo stellen, dat ze neutrale reacties uitlokt?

Het valt me op dat, als ik op de kattenpagina's waarvan ik lid ben op Facebook, een vraag stel, ik heel emotionele reacties krijgt. Reacties waarvan ik soms denk "nou". Bv. ik stel een vraag over wildplassen van één van mijn katten, en krijg direct een hoop verwijten, dat ik de kattenbak meer moet uitkuisen, meerdere kattenbakken zetten voor meerdere katten, de kattenbakken moet verspreiden op verschillende verdiepingen enz.
Ik geef niet het juist eten, ik geef niet het juiste drinken, in ieder geval: ik doe iets verkeerd.
Zelf toen ik vroeg hoe ik een (nieuwe) agressieve kat wat kon kalmeren, lag het helemaal aan mij dat ze mij had gebeten en gekrabt. Terwijl ze iedereen beet en krabte.
Als ik vroeg hoe ik mijn kat beter kon kammen zonder zelf vol schrammen te staan, ook weer: ik deed alles verkeerd. Nauwelijks tips.
Nu verwondert mij dat zo, dat ik denk dat het wellicht aan mijn manier van vragen ligt. Hoe kan ik vermijden dat ik dergelijke beschuldigingen krijg ipv een antwoord op mijn vraag?

Weet jij het antwoord?

/2500

Kort en krachtig : pure informatie , zonder mening! Waaraan ik me in mijn vorige antwoord ook schuldig maakte: te veel woorden, te lang en soms ook nog herhaling. Het moeilijkste kan soms zijn dat je vanuit verschillende perspectieven iets verwoordt en dus dubbel. Overigens, het is best moeilijk om een vraag te stellen voorzien van alle informatie en toch kort van stof te zijn. Vooral omdat je dan weer 't risico loopt om te weinig te vertellen. 1. kort, zo kort mogelijk 2. info, pure informatie geven 3. mening, zonder eigen mening.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100