Wat betekent de naam Twitter?

Ik weet wat je met Twitter kan doen, maar ik ben benieuwd naar de betekenis van de naam.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De naam heeft feitelijk geen betekenis. De oorspronkelijke oprichters zochten een term voor het geluid wat een mobiele telefoon maakt als deze een sms kreeg. De oprichters hebben zelfs overwogen om ‘twitch’ of ‘jitter’ te noemen (naar dat specifieke geluid dus wat zo’n trilmotortje maakt) Ze konden het bedrijf niet ‘twit’ noemen omdat in sommige culturen dat woord een belediging is, en daarom gingen ze uiteindelijk voor Twitter, dat woord pakt kort en bondig de ‘buzz’ van zo’n mobiel sms geluidje samen.

Bronnen:
http://www.wnyc.org/story/146115-twitter-c...
https://holykaw.alltop.com/how-twitter-got...

Letterlijk kwetteren. Internet- en sms-dienst waarbij gebruikers korte berichtjes naar elkaar sturen, met als basisvraag: waar ben je nu mee bezig?

Bronnen:
http://www.cultureelwoordenboek.nl/index.p...

De naam refereert aan het tjilpen of kwetteren van vogels. In het Engels wordt dit 'to twitter of to tweet' genoemd. In concept werd de naam 'stat.us' overwogen , daarna ging de dienst even door het leven als 'twttr' en werd uiteindelijk 'twitter' vanwege de uitspreekbaarheid. Er is namelijk geen betere reclame dan 'mond-tot-mond' reclame. De makers haalden hun inspiratie uit het kwetteren van vogels, die dwars door elkaar heen, een stroom aan informatie uiten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100